Николић и кинеског амбасадора упознао са израдом државне платформе за КиМ

ЏАНГ ВАНСЈУЕ НАГЛАСИО ДА ЊЕГОВА ЗЕМЉА СРБИЈУ

СМАТРА БИТНИМ ПАРТНЕРОМ У РЕГИОНУ ЈУГОЗАПАДНОГ БАЛКАНА

Председник Николић са амбасадором Народне Републике Кине

        ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Томислав Николић састао се данас у Београду са амбасадором Народне Републике Кине, Његовом Екселенцијом Џанг Вансјуеом.

       Током отвореног и пријатељског разговора, председник Николић је истакао да Србија цени принципијелан став Народне Републике Кине поводом тежњи наше земље за очувањем свог територијалног интегритета и мирним решењем проблема Косова и Метохије. Тим поводом, председник Републике Србије је информисао свог госта о постигнутом напретку у изради државне платформе за решавање питања јужне српске покрајине.

       Председник Николић је рекао да ће у што скоријем периоду тражити од Народне скупштине Републике Србије подршку за платформу, као и да ће подршку тражити и од представника Срба са Косова и Метохије.

       Амбасадор Народне Републике Кине истакао је да његова земља сматра Србију битним партнером у региону југозападног Балкана, са којом Кина гаји дугогодишње међусобно разумевање, пријатељство и сарадњу. Народна Република Кина цени принципијелни став Србије по питању Тибета и Тајвана, а по питању Косова и Метохије има јасан и доследан став, у коме се залаже за поштовање територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

       Такође, Његова Екселенција Џанг Вансјуе истакао је да Народна Република Кина подстиче кинеска предузећа која су заинтересована за инвестирање у Србији и због тога је захвалио председнику Николићу на његовом личном ангажовању да представници кинеских компанија у Србији имају адекватне саговорнике и сараднике.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари