Симоњан: Путин новим супероружјем принуђује Американце – на мир

ЕВО ШТА ЈЕ РУСКИ ЛИДЕР ОТКРИО – СУНАРОДНИЦИМА И СВЕТУ - О НОВОЈ ВОЈНОЈ МОЋИ СВОЈЕ ЗЕМЉЕ (1 део)

* Опремљеност савременим наоружањем смо повећали 3,7 пута. У употребу смо увели преко 300 модела нове војне технике. У стратешке нуклеарне снаге смо укључили 80 нових интерконтиненталних балистичких ракета, 102 балистичке ракете за подморнице, 3 ракетне подморнице-разарача стратешке намене „Бореј”. Изнова смо наоружали ракетним системим „Јарс” 12 ракетних пукова

* Почели смо активну фазу тестирања новог ракетног система са тешком интеронтиненталном ракетом који смо назвали «Сармат». Тај систем ће заменити ракетни систем „Војвода” који је настао још у СССР. Међутим, могућности „Сармата” су знатно веће. Иако је тежак 200 тона, има кратак активни део узлетања што отежава његово пресретање

* „Сармат” ће користити широки спектар нуклеарних блокова велике моћи, укључујући и хиперсоничне. Имаће најсавременије системе за пробијање туђе ПРО. „Војвода” је имао домет до 11.000 километара, а „Сармат” фактички нема ограничења у домету. У стању је да напада преко Северног и Јужног пола. „Сармат” је веома страшно оружје, а чак ни перспективни системи ПРО  неће му бити препрека

* Почели смо да радимо и на стратешким системима који који уопште не користе балистичке трајекторије, па су системи ПРО против њих и бескорисни и бесмислени. Један од таквих система је мала супермоћна нуклеарна енергетска направа која се смешта у тело крстареће ракете типа наше најновије ракете Х-101 ваздушног базирања, а обезбеђује јој десетине пута – десетине пута! – већи домет који је практично неограничен

* То је нисколетећа  и тешко приметна крстарећа ракета са нуклеарном бојевом главом неограниченог домета и са непредвидљивом трајекторијом лета која је у стању да заобилази линије пресретања, па је неухватљива за све постојеће и перспективне системе и ПРО  и ПВО. Ове речи ћу изговорити још једном

__________________________________________________________________________________

          УТИЦАЈНА главна уредница руске глобалне телевизије Russia today – Маргарита Симоњан – оценила е значај онога што је Владимир објавио о новим моћним оружјима његове земље кратко да краће тешко може: „Ово је принуђивање на мир – 2018”.

          Додатно је објаснила: „Не схватати да је све што је изговорио Путин срачунато на то да рата НЕ БУДЕ – може само глупан или издајник. Изаберите. А мене – мирну и тиху маму двоје деце радује Путинова посланица. Веома ми се свиђа што наредних деценија нико неће смети ни да нас пипне”.

          Пошто се ни Американци нису узбудили тек онако, ево шта руски лидер тачно рекао у својој посланици о „стању нације” пред Федералном скупштином РФ:

            „Сиријска операција је показала нарасле могућности Оружаних снага Русије. Ми смо последњих година одрадили огреоман посао на јачању наше армије и ратне флоте. Опремљеност савременим наоружањем смо повећали 3,7 пута. У употребу смо увели преко 300 модела нове војне технике. У стратешке нуклеарне снаге смо укључили 80 нових интерконтиненталних балистичких ракета, 102 балистичке ракете за подморнице, 3 ракетне подморнице-разарача стратешке намене «Бореј». Изнова смо наоружали ракетним системим „Јарс” 12 ракетних пукова.

          Број носача високопрецизног оружја великог домета повећали мо за више од 12 пута, а број високопрецизних крстарећих ракета за преко 30 пута. Значајно је повећана моћ наших снага за опште намене, Ваздушно-космичких снага и Војно-поморске флоте

           Данас и цео свет зна називе наших најновијих авиона, подморница, система ПВО, ракетних система поморског, ваздушног и копнбеног базирања. Све је то ново, високотехнолошко оружје произведено у најновије време.

          Осим овога, дуж граница Русије успоставили смо, што је веома важно, континуално радарско поље са системима за упозоравање на ракетни напад. После распада СССР су биле остале огромне „рупе”. Сада је све постављено како треба.

          Направили смо квалитативни продор у развоју беспилотне авијације и оформили Национални центар за управљање одбраном Руске Федерације и формирали оперативну команду за удаљене поморске зоне.

          Број војника под уговором повећали смо 2,4 пута, а попуна Оружаних снага војницима и официрима подигнута је са 70 одсто на 95-100 одсто. Ликвидирали смо вишегосишња чекања на стални стан. Чекање смо смањили за шест пута.

          Сада нешто о нашим најновијим системима старешког  наоружања  које је одговор на једнострани излазак Сједињених Држава из Споразума о противракетној одбрани и на постављање њихових система ПРО – како на територији САД, тако и изван њихових националних граница.

          Дуго смо убеђивали Американе да не разарају Споразум о ПРО и стратешку равнотежу. Све је било узалуд.

          На западу су СССР називали „Совјетском Русијом”, а она је а распадо изгубила 23,8  одсто територије, 48,5 одсто становништва, 41 одсто БДП, 39,4 одсто индустријског потенцијала и 44,6 одсто војног потенцијала...

          Једно време је било питање не можемо ли развијати систем стратешког наоружања, већ – може ли Русија држати безбедним нуклеарно оружје које јој је остало од СССР.

          Упркос нашим протестима, америчка машина је кренула. Њихови ПРО-системи већ су на Аљасци и у Калифорнији, а стигли су и у Румунију, ускоро ће и у Пољску. Домет коришћених ракета ће се повећавати, а појавиће се и у Јапану и Јужној Кореји.

          У саставу глобалне ПРО је и пет америчких крстарица и 30 разарача који су распоређени око Русије. Ништа не преувеличавам. Они на овоме раде и даље.

          А шта смо, осим што смо протестовали и упозоравали, радили ми?

          Откако су САД једнострано напустиле Споразум о ПРО, ми смо форсирано радили над перспективном техником и наоружањем. Захваљујући томе, направили смо велики корак у развоју нових модела стратешког наоружања.

          Приступили смо развоју нове генерације ракета.

          Почели смо активну фазу тестирања новог ракетног система са тешком интеронтиненталном ракетом који смо назваи «Сармат».

          Тај систем ће заменити ракетни систем „Војвода” који је настао још у СССР. Као што знате, наше колеге из иностранства дале су му чак веома претеће име.

          Међутим, могућности „Сармата” су знатно веће. Иако је тежак 200 тона, има кратак активни део узлетања што отежава његово пресретање. Домет му је већи него код „Војводе”, а има и већи број нуклеарних блокова који су још и - моћнији.

          „Сармат” ће користити широки спектар нуклеарних блокова велике моћи, укључујући и хиперсоничне. Имаће најсавременије системе за пробијање туђе ПРО.

          Висока заштићеност лансиртних рампи система и велике енергетске могућности омогућавају његову примену у свим могућим ситуацијама.

          «Војвода” је имао домет до 11.000 километара, а „Сармат” фактички нема ограничења у домету.

          Као што сте видели, у стању је да напада преко Северног и Јужног пола.

          „Сармат” је веома страшно оружје, а чак ни перспективни системи ПРО  неће му бити препрека.

          Међутим, нисмо се тиме задовољили. Почели смо да радимо на стратешким системима који који уопште нењ користе балистичке трајекторије, па су системи ПРО против њих и бескорисни и бесмислени.

          Један од таквих система је мала супермоћна нуклеарна енергетска направа која се смешта у тело крстареће ракете типа наше најновије ракете Х-101 ваздушног базирања, а обезбеђује јој десетине пута – десетине пута! – већи домет који је практично неограничен.

           То је нисколетећа  и тешко приметна крстарећа ракета са нуклеарном бојевом главом неограниченог домета и са непредвидљивом трајекторијом лета која је у стању да заобилази линије пресретања, па је неухватљива за све постојеће и перспективне системе и ПРО  и ПВО.

          Ове речи ћу изговорити још једном.

          (следи наставак)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари