Кина подржава суверенитет Србије на целој њеној територији

АМБАСАДОР ЏАНГ ВАНШУИ У РАЗГОВОРУ

С ПРЕДСЕДНИКОМ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ НЕБОЈШОМ СТЕФАНОВИЋЕМ

Џанг Ваншуи

        КИНА подржава суверенитет и територијални интегритет Србије на целој територији и наставиће сарадњу са Србијом у Уједињеним нацијама и подржати њене напоре у поштовању Резолуције 1244 - рекао је амбасадор Кине у Србији Џанг Ваншуи у разговору с председником Скупштине Србије Небојшом Стефановићем.

        Кинески амбасадор је односе две земље оценио као пријатељске и традиционалне, додајући да је однос Кине и Србије однос стратешких партнера и да постоји простор за проширење политичке, али и свих других видова сарадње.

        Подсећајући да је у априлу ове године у Варшави одржан састанак највиших званичника Кине с представницима земаља централне источне Европе, са циљем да се трговинска размена са 50 милијарди долара повећа на 100 милијарди, кинески амбасадор је рекао да његова земља сматра да је Србија значајан фактор у реализацији тог плана, због чега су консултације око нових пројеката у току.

        Он је казао да је Кина спремна да са новом владом и новим сазивом републичког парламента уложи напоре на достизању новог нивоа односа две земље.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари