Прва делагација привредника на пролеће у Београду

ВУК ЈЕРЕМИЋ ПОЗВАО КИНУ ДА УЛАЖЕ У СРБИЈУ

         ПРЕДСЕДНИК Генералне скупштине УН Вук Јеремић, који је боравио у Хонг Конгу на позив Комитета енергетског фонда Кине, искористио је ту прилику да представи потенцијале Србије и позвао домаћине да посете нашу земљу и испитају могућности улагања у српску привреду

         „Очекујем да ће на пролеће 2013. једна велика пословна делегација из Хонг Конга у организацији овдашње Привредне коморе посетити Србију и имати сусрете на највишем нивоу“, изјавио је Јеремић по завршетку јучерашње посете Хонг Конгу.

         Јеремић се у Хонг Конгу упознао с њиховим међународним пројектима, а одржао је и предавање на тему улоге Кине у институцијама и програмима УН, као и билатералним односима Кине и Србије, саопштено је из кабинета председника Генералне скупштине УН.

         Предавању је присуствовао велики број високих функционера специјалног административног региона Хонг Конга, као и утицајни инвеститори, новинари и академски струцњаци.

         „Хонг Конг је данас главни финансијски центар уједињене Кине и практично све значајније кинеске компаније управо одавде управљају својим инвестиционим операцијама“, рекао је председник Генералне скупштине УН.

         „Ову прилику сам искористио да представим потенцијале Србије и позвао их да посете нашу земљу и испитају могућности улагања у нашу привреду“, казао је Јеремић.

         Представници Кинеског енергетског фонда су један од ко-организатора округлог стола о одрживом развоју у 21. веку, који ће у априлу бити одржан у УН у Њујорку.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари