Влада Кине забранила ТВ да доводе пред камере „мушкарце који личе на жене“

„ОБАВЕЗАЛА ИХ ДА ДОПРИНОСЕ „ПЕРЦЕПЦИЈИ КИНЕ КАО МОЋНЕ ДРЖАВЕ“

* Званични Пекинг забринут што кинеске поп-звезде, под утицајем елегантног модног изгледа неких јужнокорејских и јапанских певача и глумаца, „понекад изгледају мање мужевно“

* Телевизијама сугерисано и да избегавају рекламирање „вулгарних звезда интернета“ и да не култивишу дивљење богатству и познатим личностима

_____________________________________________________

       ВЛАДА Кине забранила је да се „мушакарци налик на жене“ појављују на телевизијама.

       Наредила је емитерима да промовишу „револуционарну културу“ и да шире кампању пооштравања контроле над бизнисом и друштвом.

       Још директније: да доприносе јачању „официјелног морала“.

       Кинески лидер Си Ђинпинг позвао је на "националну обнову" уз појачану контролу Комунистичке партије над бизнисом, образовањем, културом и верским заједницама.

       Посебно је нагласио: „И јавност и компаније треба да допринесу перцепцији Кине као моћне државе“.

       Влада је од телевизија такође затражила да одлучно одсеку од својих кемара неожењене мушкарце и „ненормалну естетику“.

       Званични Пекинг је забринут што кинеске поп-звезде, под утицајем елегантног модног изгледа неких јужнокорејских и јапанских певача и глумаца, „понекад изгледају мање мужевно“.

       Телевизијама је, иначе, сугерисано и да избегавају рекламирање „вулгарних звезда интернета“ и да не култивишу дивљење богатству и познатим личностима.

       Указано им је да програми треба да "снажно промовишу изврсну кинеску традиционалну културу, револуционарну културу и напредну социјалистичку културу".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари