“Поштујте резолуцију 1244!”

Апел званичницима ЕУ и УН на Косову амбасадора Кине у Београду

  • Став Кине по питању статуса Косова јасан и доследан: залажемо да две стране, на основу Резолуције 1244, путем дијалога нађу за све прихватљиво решење - указао амбсадор Џанг Вансјуе

       БЕОГРАД, (ФоНет) - Амбасадор Кине у Србији Џанг Вансјуе изразио је жаљење због повређених Срба у сукобу са Кфором, позвао све стране да се уздрже од једностраних потеза и поручио представницима међународне заједнице на Косову да поштују Резолуцију 1244.

       Вансјуе је на пријему у амбасади Кине у Београду рекао да је Кина, заједно са осталим чланицама Савета безбедности Уједињених нација (УН), апеловала на уздржаност и избегавање акције које би могле да проузрокују ескалацију ситуације.

       Нама је жао што апели Кине и других земаља чланица Савета безбедности УН нису добили довољно пажње, додао је он.

       Вансјуе је апеловао на све стране да не предузимају једностране акције које би могле да проузрокују погоршавање ситуације.

       Надам се да ће међународни представници на Косову поштовати Резолуцију 1244 Савета безбедности УН, рекао је он и истакао да је је потребно очувати мир и стабилност на Косову и у региону.

       Вансјуе је нагласио да је став Кине по питању статуса Косова јасан и доследан.

       Ми се залажемо да две стране, на основу Резолуције 1244, путем дијалога нађу реешење које је прихватљиво за све стране, закључио је кинески амбсадор.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари