Кина добија прву сеоску авиокомпанију

СЕЛО ХУАСИ ИМА САМО 1,5 ХИЉАДА СТАНОВНИКА, АЛИ СЕ СМАТРА НАЈБОГАТИЈИМ У ЗЕМЉИ

Село Хуаси

         ВЛАСТИ источнокинеског села Хуаси у провинцији Ђангсу, саопштиле су да формирају – авиокомпанију!

         Прву сеоску авиокомпанију у Кини, преноси агенција Хсинхуа.

         Село Хуаси у којем живи око 1,5 хиљада људи сматра се најбогатијим селом у земљи. Просечни годишњи приход по глави становника у овом селу је већи од 10 хиљада долара. Основу економије села - које заузима површину мању од једног квадратног километра - чини производња челика, текстил, а и туризам. Сваке године Хуаси посети више од 2 милиона туриста.

         Шеф администрације Хуаси саопштио је да је 26. јула главна државна управа за цивилну авијацију Кине одобрила захтев да се оснује регионална авиокомпанија која ће се звати Jiangsu Huaxi General Aviation Co.

         У почетку ће се парк авиокомпаније састојати од два хеликоптера производње McDonnell Douglas и Eurocopter чија је укупна вредност око 90 милиона јуана (више од 14 милиона долара) и биће базирани на локалном аеродрому, а припадаће компанији.

         Хеликоптери примају од четири до шест путника. Авиокомпанија планира да их користи за екскурзије у околини Хуасија и разгледање суседног града Чјанцин из птичије перспективе.

         До 2015. године авиопарк планирају да прошире са још три хеликоптера и једним авионом бизнис класе за превоз туриста до градова Гванџоу, Ђингдао и Ксиамен на југу и истоку Кине.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари