ХСИНХУА: Нападом на „кинеске дресове“ подривате принципе олимпизма

КОМЕНТАР КИНЕСКЕ ДРЖАВНЕ АГЕНЦИЈЕ ПОВОДОМ СКАНДАЛА У САД ЗБОГ MADE IN CHINA НА ДРЕСОВИМА АМЕРИЧКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

        КИНЕСКА агенција Хсинхуа оценила је да скандал који је у САД избио након што је откривено да су дресови и одела за национални олимпијски тим САД сашивени у Кини - подрива принципе олимпизма 

        Да подсетимо: „кинеску везу“ су открили новинари телевизије ABC, утврдивши да на етикетама парадних дресова у бојама националне заставе пише Made in China. То је изазвало револт руководства и чланова Конгреса САД. Оцене су биле: срамота национални Олимпијски комитет.

        А у Кини су највише револтирани изјавама америчких политичара. Хсинхуа је оценила да су Американци заборавили принципе олимпизма који морају да доприносе изградњи мирољубиве светске заједнице.

        У Кини истичу да примедби није било због квалитета униформи и дресова, већ само због чињенице да је све произведено баш у Кини, а не у Сједињеним Државама.

        „Униформе за олимпијску репрезентацију САД шије неколико страних компанија, али су неосноване примедбе и рекламације упућене само кинеској фирми-произвођачу“ - истичу у Хсинхуи.

        Кинеска агенција сматра да „Олимпијске игре нису место на којем треба да се расправљају односи међу државама“.

        „Чисто спортска компонента не би могла да изазове сличне изјаве познатих америчких политичара који се каче за сваку могућност не би ли „уболи“ непријатног конкурента“ - закључује кинеска новинска агенција. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари