Шампион Србије креће пут Лиге шампиона

ГРУЗИЈСКИ ШАМПИОН ДИЛА, КОЈИ ЈЕ ПОТПУНА НЕПОЗНАНИЦА ЗА ЦРНО-БЕЛЕ, ЖЕЛИ ПРЕ СВЕГА ДА ИЗБЕГНЕ ПОРАЗ

        Фудбалери Партизана крећу од другог кола квалификација за најјаче европско такмичење, а противник ће им бити грузијска екипа Дила Гори.

        У првом мечу „црно-бели“ су домаћини (уторак 20.45), а реванш је за седам дана у Грузији.

        „Имали смо много активности у последњих месец дана, иза нас су припреме, прелазни рок и једва чекамо да сезона крене. Важно је да прођемо даље и да што пре достигнемо такмичарску форму, верујем да ће после све да буде лакше.Дај Боже да у уторак решимо све, с обзиром на то да је почетак сезоне могуће су дилеме, али мислим да смо спремни да одговоримо изазовима“, изјавио је тренер Партизана Зоран Милинковић.

        Он је додао да нема кадровских проблема и да сви, осим Фабрисија који није добио сертификат, конкуришу за место у тиму.

        „Са респектом дочекујемо првака Грузије, ради се о екипи која зна да игра фудбал и има исте амбиције као и ми. Ослањају се на рушку школу, са доста трчања, физички су снажни“,навео је Милинковић, уз констатацију да је стручни штаб имао доста проблема да дође до информација и скаутира ривала.

        Тренер грузијског шампиона Диле из Горија, 26-годишњи Уча Сосијашвили, жели пре свега да избегне пораз на отварању квалификација.

        „Бићемо задовољни ако не изгубимо. Партизан је јака екипа, има квалитетне играче, технички и тактички. Његове амбиције су пласман у групну фазу европског такмичења“, рекао је Сосијашвили.

        Дила, која је прошле сезоне први пут у клупској историји постала национални шампион, потпуна је непознаница за црно-беле.

        „Партизан као велики клуб сигурно има информације о нама, али верујем да ми знамо више о њима. У данашње време је много лакше информисати се о светски познатом клубу Партизану него о Дили Гори која први пут игра квалификација за ЛШ“, рекао је млади тренер Грузина.

        Дила Гори можда има само два трофеја у историји (први 2012. Куп), али је претходних сезона знала да изненади у Европи.

        Прво је 2012. елиминисала дански Орхус и кипарски Анортозис у квалификацијама за Лигу Европе, победама у гостима, а прошлог лета је опет изненадила Данце, овај пут Олборг, а онда и хрватски Хајдук, пре него што ју је у плеј-офу зауставио бечки Рапид.

        Тим има четворицу страних играча, једног Украјинца и тројицу Руса. Први стрелац тима био је искусни Иракли Модебадзе.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари