Без пола прве поставе

ОДБОЈКАШИ ПАРТИЗАНА ИЗУЗЕТНО ОСЛАБЉЕН ПРЕД ЛИГУ ШАМПИОНА И СУСРЕТЕ СА ТРЕНТИНОМ, ЗАКСОМ И КАИ ТЕРУЕЛОМ

 

   о Нико у нашој Србији нема екипу за Лигу шампиона. То је горка истина. Чак ни репрезентација не би била равноправна у елитном такмичењукаже тренер црно-белих Милан Жарковић

 

тренер Жарковић са одбојкашима Партизана

     ПАРТИЗАН је 20 година чекао титулу у одбојци. Пост је прекинут крајем априла, али управа, као ниједна у земљи, не да нема снагу да појача тим, већ мора да се растане и од перјаница.

     Први је ногу повукао техничар Жарко Кисић који је отишао у Словенију, сидро је дигао и блокер Петар Турањанин, а најбољи млади играч планете Александар Атанасијевић без дозволе клуба потписао је за руски Белхатов. Једино појачање за сада је кадетски репрезентативац, син некадашњег капитена Црвене звезде Дејана Брђовића, Алекса Брђовић.

     У овом тренутку је неизвестан и останак тренера Милана Жарковића, који је тренутно са екипом у Бразилу, где 1. августа почиње јуниорско СП.

     - Већ сам направио план за следећу сезону. Али, ако се појави повољна понуда клуб ми неће правити сметње да одем – каже Жарковић.

     Мада је окупиран младима, искусни стручњак гледа ка Лиги шампиона, која почиње 18. октобра. Црно-бели нису имали срећу јер су у групи са светским прваком Трентином, пољском Заксом и шпански Каи Теруелом.

     - Нико у нашој Србији нема екипу за Лигу шампиона. То је горка истина. Чак ни репрезентација не би била равноправна у елитном такмичењу – каже Жарковић.

     Навикнут да сваке године креће од нуле, Милан Жарковић се превише не оптерећује одласцима играча:

     - Јасно је да ће млади играчи добити шансу. Остали смо без пола прве поставе и добро би нам дошао један искусни примач. Искрено, немамо екипу за Лигу шампиона. Али, нема је нико у Србији.

   Само учешће изискује дубоко завлачење руке у празне џепове. Котизација је 25.000 евра, ту су и трошкови путовања, утакмица код куће, судија, делегата. Генерални спонзор „Термоелектро, са 100.000 евра покрива знатан део,али...

    - Ма није све у новцу. Уложено се враћа. Имамо атрактивне противнике, надамо се да ће се публика вратити. У ствари, ја бих волео да нас више прате код куће, где смо равнопавнији и где можемо да се боримо за трофеј. И ми смо, као и Раднички, Црвена звезда и Војводина, аутсајдери. Само се надам да ћемо направити искорак, јер су они за четири године остварили само једну победу!

     Некако се намеће дилема: има ли сврхе такмичити се и ићи из пораза у пораз?

     - Сматрам да је то настојање савеза да се шанса пружи младима и да кроз јаке утакмице неко од њих стаса и досегнениво оних који су освајали олимпијске медаље. То је задатак свих нас тренера и то би требало да нам буде циљ. Искрено, јежим се такмичења у којем сам осуђен на поразе, али једноставно је то тако - свестан је ситуације тренер Партизана.

     Црно-бели припреме за нову сезону почињу 8. августа, а Жарковић ће се касније прикључити екипи.

     - Направио сам програм по којем ће радити апсоловент на Факлултету за физичко васпитање Иван Илић. Он је то успешно ради и прошле године.

Б.В.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари