Србија прихватила гашење српских институција и албанизацију КиМ

СРПСКО НАЦИОНАЛНО ВЕЋЕ СЕВЕРНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

О КАНДИДАТУРИ И ОДЛИКОВАЊУ ТАДИЋУ

  • Истог дана када је ЕУ Србији доделила велику „шарену лажу за широке народне масе”, која ће бити кључни памфлет владајуће коалиције у изборној кампањи, Европски комесар Штефан Филе затражио је од Хашима Тачија да „власти у Приштини израде свеобухватан, дуготрајни програм за север Косова, пре свега на пољу владавине закона и трговине” - оценило је СНВ  са потписом свог председника др Милана Ивановића
  • Није без симболике то што ће одликовање Савета Европе за „допринос интеграцији Србије у процесу европске изградње” Борису Тадићу бити уручено - 27. марта. Јер, 27. марта 1941. године је извршена казна за пакт с Хитлером и издају земље

        ДОБИЈАЊЕМ статуса кандидата за чланство у ЕУ, Србија је прихватила гашење српских државних институција на северу Косова и потпуну албанизацију овог дела јужне покрајине, а за тај чин Савет Европе председнику Тадићу ће уручити одликовање.             

        Јуче, истог дана када је ЕУ Србији доделила велику „шарену лажу за широке народне масе”, која ће бити кључни памфлет владајуће коалиције у изборној кампањи, Европски комесар Штефан Филе затражио је од Хашима Тачија да „власти у Приштини израде свеобухватан, дуготрајни програм за север Косова, пре свега на пољу владавине закона и трговине”.

        Јасније, то значи да ће закон на северу Косова спроводити албанска полиција, албанске судије и разни други Тачијеви намештеници, који ће Србима, по својим критеријумима, наплаћивати струју, порезе и разне друге дажбине. Такође, инсистирање Штефана Филеа да се Тачи позабави успостављањем закона на северу Косова значи и да ће се албанска гранична полиција и албански цариници распоредити на већ успостављеној граници Косова и Србије, што се може тумачити само као финале сецесије Косова и Метохије у режији Вашингтона, Брисела и Бориса Тадића.              

        Хоће ли све ово на парламентарним изборима у Србији бити „адут” владајуће коалиције, остаје да се види. Али, извесно је да није без симболике то што ће одликовање Савета Европе за „допринос интеграцији Србије у процесу европске изградње” Борису Тадићу бити уручено - 27. марта.

        Симболика се огледа у подударности „само” с датумом - 27. мартом 1941. године, када је група високих официра Југословенске војске збацила с власти трочлано краљевско намесништво и Владу Драгише Цветковића и Владка Мачека, која је два дана раније потписала протокол о приступању Краљевине Југославије Тројном пакту. Симболика постоји, али и велика разлика, јер је 27. марта 1941. године извршена казна за пакт с Хитлером и издају земље, а 27. марта ове године Борис Тадић добија одликовање за „интеграцију Србије у процесе европске изградње”, која и експлицитно и имплицитно подразумева одрицање Србије од Косова и Метохије, односно 16 одсто територије српске државе.


Слични садржаји

Коментари