Украјинска армија се прегрупише, руске резерве крајем јула спремне и за излазак на „оперативни простор“

У КИЈЕВУ СХВАТАЈУ ДА ВРЕМЕ РАДИ ЗА РУСИЈУ И ДА ИМАЈУ ЈОШ САМО МЕСЕЦ ДАНА – ДА НЕШТО ПРОМЕНЕ

Руски хеликоптери брутално "крцкају" тенкове

које је Запад испоручио Украјнини

* Војни аналитичар Јуриј ПОДОЉАКА: Украјинци морају да журе, а то значи да ће вероватно правити нове грешке. Од средине јула за украјинску армију више неће бити добрих могућности

* Бивши аналитичар CIA Реј МАКГОВЕРН: Америчке власти планирају да жртвују Владимира Зеленског да би прикриле своје злочине везане за саботажу на балтичким гасоводима Северни ток и делимично разарање хидроелектране Каховскаја

______________________________________________________

         УКРАЈИНСКА армија после целе недеље неуспешних покушаја да пробије руски запорошки фронт – јужно од Орехова, Велике Новосјолке и код Новодоњецког – целог 11. маја није покушавала веће нападе.

         Почела је да прегрупише своје снаге. Руси очекују нове ударе наредних дана. И на јужном фронту и јужно и северно од Бахмута (Артјомовска).

         Московски војни експерти наглашавају да ће руске резерве крајем јула бити спремне и за офанзивна дејства на веће оперативном простору.

         И Украјинци имају припремљене резерве, али ће се за њих „коридор могућности“ можда за који дан затворити јер су већ изгубили део резерви, а руске су ионако неколико пута веће.

         Војни аналитичар Јуриј Подољака је указао:

         „Украјинци на располагању имају још само четири недеље. Они морају зато да журе, а то значи да ће вероватно правити нове грешке јер знају да време ради за Русију. Од средине јула за украјинску армију више неће бити добрих могућности“.

         Украјинци су 11. јуна покушали ограничени контраудар северно од Авдејевке – са намером да спрече Русе да затворе обруч око те њихове тврђаве, али нису успели.

         Свега овога су свесни и у Вашингтону. Зато бивши аналитичар CIA Реј Макговерн – на основу сопствених сазнања – процењује да америчке власти планирају да жртвују Владимира Зеленског да би прикриле своје злочине везане за саботажу на балтичким гасоводима Северни ток и делимично разарање хидроелектране Каховскаја.

         - Један део наше владе је спреман, како се може чути у Вашингтону, да се Зеленски „баци лавовима“. САД схватају да Кијев неће моћи да успе у сукобу са Москвом и планирају да жртвују Зеленског. Зато Вашингтон кривицу за балтичке гасоводе пребацује на Украјинце, подастирући такве информације америчким медијима. Касније ће Сједињене Државе можда покушати да на исти начин увуку Кијев у причу о хидроелектрани Каховскаја.

          Макговерн додатно наглашава: „Тако Бела кућа покушава да сакрије своје злочине и да истовремено минимизира ризик од нуклеарног сукоба са Русијом. У Белој кући разумеју да је Русија супериорнија у конвенционалном, а можда и стратешком смислу“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари