The Wall Street Journal: Аналитичари ће у будућности изучавати како је Русија одолела санкцијама Запада

МОСКВА УКАЗУЈЕ ДА ЗАПАДУ НЕДОСТАЈЕ ХРАБРОСТИ ДА ПРИЗНА НЕУСПЕХ СВОЈИХ АНТИРУСКИХ САНКЦИЈА

* Николас МОЛДЕР, професор историје на Универзитету Корнел: „Огромност Русије онемогућава њено одсецање од светске економије. Она остаје главни извор сировина за напредне економије, а за земље у развоју је – најважнији снабдевач храном и вештачким ђубривима“

______________________________________________________

          СПОСОБНОСТ Русије да издржи санкције које су јој увеле све западне земље, поготово колапс који су јој предвиђале - биће предмет истраживања аналитичара у будућности, објавио је амерички лист The Wall Street Journal.

          Николас Молдер, професор историје на Универзитету Корнел специјализован за санкције, на кога се The Wall Street Journal позива, сматра да покушај Запада да уведе санкције тако великој земљи као што је Русија може бити поучан пример на дужи рок.

          „Огромност Русије онемогућава њено одсецање од светске економије. Она остаје главни извор сировина за напредне економије, а за земље у развоју је – најважнији снабдевач храном и вештачким ђубривима“, нагласио је Молдер.

          Експерт сматра да је „брзо окретање“ Москве Азији као трговинском партнеру било од користи за Русију.

          Русија је више пута изјављивала да ће се изборити са притисцима које Запад на њу врши помоћу санкција већ неколико година и који наставља да расте.

           Москва је званично оценила да Западу недостаје храбрости да призна неуспех санкција које је науводио Русији.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари