The National Interest: Запад ће се због помагања Украјини суочити са властитом исцрпљеношћу

САМО НЕМАЧКА ЋЕ НАРЕДНИХ ГОДИНА НА УКРАЈИНИ ИЗГУБИТИ 260 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА

Приток страних плаћеника се већ више

него преполовио, многи су изгинули

* И The New York Times је објавио да могућности САД и западних земаља нису неограничене и да је мало вероватно да ће моћи да Украјини још дуго пружају војну подршку

___________________________________________________________

       ЗAПАДНЕ земље које подржавају Украјину могу се суочити са властитом исцрпљеношћу – оценио је амерички лист The National Interest.       

       Аутор теста - аналитичар Џералд Хајман – додатно је указао:

       „Што сукоб дуже траје, све више Европљана и њихових политичара ће почети да сумња у такве инвестиције. Савезници Украјине иду у рецесију и већ пате од високе стопе инфлације“.

       Навео је и да ситуацију погоршавају „климатске промене, врућине и пожари, суша, социјални захтеви грађана, кризе у другим деловима света, посебно у Африци“.

       У таквој ситуацији, стални захтеви Кијева за повећањем испорука оружја и финансијским `инјекцијама` губе сваки херојски ореол, написао је Хајман и наставио:

       „Упорност [украјинског председника] Зеленског ће вероватно изгледати све бескрајније, самозадовољније, похлепније и незаситије. А Украјина уопште није једини проблем Запада, чак ни најважнији“.

       Британска новинаска агенција Reuters објавила је да ће само Немачка наредних година на Украјини изгубити 260 милиарди долара.

       И The New York Times је објавио да могућности САД и западних земаља нису неограничене и да је мало вероватно да ће моћи да Украјини још дуго пружају војну подршку.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари