The Guardian: Запад мора бити спреман да одступи!

ЛОНДОНСКИ ЛИСТ: ЗАПАД ДРЖАЊЕМ ПОВОДОМ УКРАЈИНЕ И ТАЈВАНА РИЗИКУЈЕ СУКОБЕ СА РУСИЈОМ И КИНОМ

* Једна од кључних оцена: Западно мешање у ствари других држава последњих година највише је личило на  „империјалне ратове који су довели до бесмислне погибије хиљада људи широм света“

_________________________________________________________

         ЗAПАД, објављујући о својој безусловној подршци Украјини и Тајвану „свим средствима, улази у ризик великог конфликта са Русијом и Кином – оценио је лондонски дневни лист The Guardian.

         Притом је навео да Вашингтон реторички подржава  принцип „једне Кине“, али не одустаје од  војне помоћи Тајпеху.

         Слична је и ситуација – тврди британски лист – и са Кијевом којег Запад уверава да је неопходно да војно порази Русију. Упркос чињеници да јачање западне подршке Украјини само изазива „још жешћу реакцију Москве“.

         The Guardian наглашава да је западно мешање у ствари других држава последњих година највише личило на  „империјалне ратове који су довели до бесмислне погибије хиљада људи широм света.

         И закључује: „Запад мора бити спреман да одступи!“

         Овога сигурно не би било да Москва није започела специјалну војну операцију у Украјини и да се сам Запад није – фатално потценивши и економску снагу Русије – прерачунао са антируским санкцијама. А Владимир Путин је изјавио да његова земља још није у правом смислу ни почела да ратује.

         А како ли ће тек омекшавати кад се економски за који месец заљуља и Немачка, кад у ЕУ падну још две-три владе, а западни либерали се на улицама суоче са својим народима!

         Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари