The Guardian: Запад је себе антируским санкцијама увео у замку коју је сам направио

УПОЗОРИО СВОЈЕ: ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ПРЕГОВОРЕ СА РУСИЈОМ И ПО ЦЕНУ ОМИЉЕНОГ ОРУЖЈА НАШЕ АГРЕСИЈЕ – САНКЦИЈА

* „Покушао сам, али нисам нашао доказе да је влада Уједињеног Краљевства — или уопште било која западна власт — направила прогнозу о последица санкција пре него што су Русији уведене. Елементарна анализа би их упозорила да ће огромне резерве долара руску економију заштитити од озбиљне штете“

__________________________________________________________

          ЗАПАД је са антируским санкцијама ушао у замку коју је сам направио и суочио се са катастрофалним последицама за милионе својих људи, оценио је британски дневни лист The Guardian.

          Аутор чланка Сајмон Џенкинс додатно је навео:

          „Ограничења су се показала потпуно неефикасним у смислу утицаја на ток и могући исход украјинског сукоба. А европски потрошачи енергије пате од повећања цена због  узвратних мера Москве“.

          Запад је, наглашава The Guardian, у замци јер му понос не дозвољава да се заустави у конфронтацији са Русијом.

          „Покушао сам, али нисам нашао доказе да је влада Уједињеног Краљевства — или уопште било која западна власт — направила прогнозу о последица санкција пре него што су Русији уведене. Елементарна анализа би их упозорила да ће огромне резерве долара руску економију заштитити од озбиљне штете“, написао је Џенкинс.

           И закључио да је дошло време за преговоре са Русијом, чак и ако то подрије поверење САД и Европе у омиљено оружје за извођење агресије: економске санкције.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари