Швајцарски обавештајац и саветник за НАТО Жак Бо: Рат у Украјини је на прекретници

АМЕРИЧКИ НОВИНАР КЛЕЈТОН МОРИС: ПУТИН И КИНА СУ ЗАДАЛИ СНАЖАН УДАРАЦ ДОМИНАЦИЈИ САД

Украјинци евакуишу своје рањенике

* БО: Западни политичари не желе да помогну преговарачком процесу. Ипак, ближи се прекретница. Због неуспешних напада њених Оружаних снага - унутар Украјине се гомила незадовољство, а расте и напетост у административном апарату земље

* МОРИС: Ако је Земља огромна политичка шаховска табла, онда су Русија и Кина Сједињеним Државама управо поставиле - шах Можда ћете ме боље разумети ако кажем да се САД баве премештањем лежаљки на Титанику. Поступци Вашингтона неће ништа променити“

_______________________________________________

          СУКОБ у Украјини је на прекретници, оценио је бивши швајцарски обавештајац и саветник за НАТО пуковник Жак Бо.

          „Приближавамо се прекретници. Вреди размислити о могућности преговора, али нико не зна како ни у ком облику их водити, како ће почети и завршити, ко ће у њима учествовати. Западни политичари не желе да помогну преговарачком процесу. Ипак, ближи се прекретница“, нагласио је Бо.

          Према његовим речима, због неуспешних напада њених Оружаних снага - унутар Украјине се гомила незадовољство, а расте и напетост у административном апарату земље.

          Бо наводи и да председник Владимир Зеленски није успео да прикупи неопходан број војника за контраофанзиву, а да је битка за Бахмут (Артјомовск) значајно проредила борбено спремне јединице украјинске војске и пре контраофанзиве.

          Не подвлачи црту овако само Бо.

          Амерички новинар Клејтон Морис процењује да је Владимир Путин, заједно са међународним савезницима Русије, задао снажан ударац америчкој политици и светској доминацији.

          Морис наглашава: „Оно што се дешава са САД је заправо горе него што смо мислили. Ако је Земља огромна политичка шаховска табла, онда су Русија и Кина Сједињеним Државама управо поставиле – шах. Можда ћете ме боље разумети ако кажем да се САД баве премештањем лежаљки на Титанику. Поступци Вашингтона неће ништа променити“.

          Морис тврди да је Русија, заједно са Кином, задала низ удараца америчкој доминацији: утицај обе земље јача на Блиском истоку, док утицај Вашингтона слаби, Кина се спрема да изгради војну базу на Куби под носом Америке, а финансијске иницијативе Русије и земаља БРИКС-а дестабилизују глобалну доминацију долара.

           И закључује: „Путин и Кина већ сада имају огромну предност“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари