Русима остало још само десетак километара напредовања до – опкољавања Бахмута

МЕКГРЕГОР: ЗАПАД НИЈЕ У СТАЊУ ДА ЗАУСТАВИ ТАЛАС ПОРАЗА КИЈЕВА – УКРАЈИНА МОЖЕ ПОТПУНО НЕСТАТИ

* Почињу борбе за пут који повезује Бахмут са Часовим Јаром, а и за сам Часов Јар јер су већ ушли у његово предграђе (Ивановское). Тим путем је Кијев снабдевао свој бахмутски гарнизон

* Бивши саветник шефа Пњентагона Даглас МЕКГРЕГОР: „Сви у САД сада знају да Украјина губи. Украјински отпор се урушава. Сама држава је у опасности да нестане. Све је јако лоше. Данас је у Украјини остало отприлике 18 до 22 милиона људи који су под контролом Зеленског“

_____________________________________________________

       УКРАЈИНА је пред новим урушавањем свог донбаског фронта

       Руским снагама – како је Првом каналу државне телевизије РФ рекао војни експерт из Луганска потпуковник Андреј Марочко – остало је само још мало до узимања Бахмута (Артјомовска) у потпуни обруч:

       „Наше снаге су Артјомовск већ узеле у потковицу. Да би обруч био потпуно затворен – потребно им је да напредују још десетак километара“.

       Према његовим речима, Оружане снаге Украјине су већ закасниле за планско повлачење из тог града.

       Под руском контролом још није само један једини пут који повезује Бахмут са Часовим Јаром. Међути, руска артиљерија је 1. фебруара тукла украјински војни конвој који се њиме кретао.

         Најкасније 2. фебруара ће почети борбе за контролу над том саобраћајницом. А убрзо потом и напад на Часов Јар.

        То је постало неизбежно након што су руске снаге фактички заузеле његово предграђе – Ивановское.

        Бивши саветник шефа Пентагона, пуковник америчке војске у пензији Даглас Мекгрегор,  оценио је да је Украјина близу коначном поразу, а да озбиљни демографски проблеми доводе у питање и само њено постојање као државе јер је већ остала без четвртине становништва.

       „Сви у САД сада знају да Украјина губи. Украјински отпор се урушава. Сама држава је у опасности да нестане. Све је јако лоше. Данас је у Украјини остало отприлике 18 до 22 милиона људи који су под контролом Зеленског. Тај број је приближно једнак броју становника Холандије“.

        Мекгрегор је 27. јануара рекао да колективни Запад „није у стању да заустави талас украјинских пораза“ и да због тога унутар  алијансе „расте фрустрација која се брзо развија у очај“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари