Ратна рука Кадирова и командант „Ахмата“: Досад је изгинуло 400.000 украјинских војника

САВЕТНИК ШЕФА ДНР: УКРАЈИНЦИ СПРЕМАЈУ НОВЕ УДАРЕ - ГОМИЛАЈУ ТРУПЕ ОКО УГЉЕДАРА И АВДЕЈЕВКЕ

Апти Алаудинов

* Апти АЛАУДИНОВ: Војницима Оружаних снага Украјине, који мисле да се боре за своју отаџбину, предлажем да се не боре за ЛГБТ заставе, за државе којима уопште није стало до њих. Боље им је да стану са нама у редове бораца против сатанизма, тероризма и екстремизма које су у Украјини укоренили НАТО и САД

___________________________________________________________

          ВОЈСКА Русије успешно одбија украјинске нападе, али ће наредне две недеље бити тешке, рекао је Апти Алаудинов, помоћник председника Чеченије Рамзана Кадирова и командант специјалних снага „Ахмат“.

          Према његовим речима, Оружане снаге Украјине већ су изгубиле „катастрофално много војника – око 400 хиљада“.

          „Ако све овако потраје, контраофанзива коју финансирају Европа и Америка пропашће и остати без икаквог резултата“, сигуран је Алаудинов.

          Нагласио је да се лично добро односи према Украјинцима и да међу њима има пријатеље.

          „Проблем је у томе што су Украјинци потпали под утицај држава које апсолутно није брига за украјински народ. Војницима Оружаних снага Украјине, који мисле да се боре за своју отаџбину, предлажем да се не боре за ЛГБТ заставе, за државе којима уопште није стало до њих. Боље им је да стану са нама у редове бораца против сатанизма, тероризма и екстремизма које су у Украјини укоренили НАТО и САД. Спремни смо да учинимо све да се Украјина, која је у рођачким односима са Русијом, поново роди као суверена држава“, рекао је Алаудинов.

          Руска војска је дозволила украјинским снагама, које су нападале из правца Велике Новосјолке, да продру према Старомлиновки. Да се уклине три километра у дубину.

          Засад је нејасно: хоће ли им бити дозвољено да напредују још километар-два пре него што се ступица затвори.

          Саветник председника Доњецке Народне Републике, Јан Гагин, изјавио је да се украјинске трупе концентришу око Угљедара и у Авдејевки ради извођења офанзивних операција.

           Нагласио је да су то „озбиљне снаге“ јер у Кијеву сматрају да је за Украјину јужнодоњецко војиште „ једно од најперспективнијих“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари