Распада се украјинска „Мажино линија“ – Руси опкољавају Горское и Золотое и надиру према Лисичанску

ОСТРВО ЗМЕЈНИЈ НИСУ ПОВРАТИЛИ НИ У ДРУГОМ ПОКУШАЈУ – НИЈЕ ИМ ПОМОГАО НИ АМЕРИЧКИ ДРОН ГЛОБАЛ ХАУК   

Паљба са острва

* Амбасадор ЛНР у Москви Родион Мирошник: „Наше јединице активно напредују са југа према Лисичанску. Борбе се воде око насеља Николајевка, Новоивановка, Мирна Долина и Бела Гора. Наредни сати би требало да донесу значајне промене у односу снага у тој области“

* У нови напад на острво било укључено више од 15 украјинских беспилотних летелица, које су наводила два Бајрактара ​​ТБ-2. У истој функцији је – на великој висини – био и амерички дрон  Глобал Хаук РК-4. Заштиту украјинским дроновима обезбеђивали су ПВО ракетни системи С-300 са борбених положаја око Тузле и Очакова. Тукли су острво и балистичким пројектилима Точка-У и вишецевним ракетним бацачима „Ураган“ и америчким хаубицама М-777 са ватрених положаја западно од Одесе и са острва Кубански. Нису прошли, а уследио је контраудар

_______________________________________________________

       ТАЧНО по стручним прогнозама, украјинска донбаска „Мажино линија“ већ је пробијена на три места и постепено се урушава.

       Војска Русије фактички већ туче по предграђима Славјанска.

       Њене јединице и снаге Луганске Републике напредују ка Лисичанску и већ угрожавају две виталне тачке на прилазима том граду – тамошњу рафинерију и насеље Бела Гора.

       Амбасадор ЛНР у Москви Родион Мирошник објавио је:

       „Наше јединице активно напредују са југа према Лисичанску. Борбе се воде око насеља Николајевка, Новоивановка, Мирна Долина и Бела Гора. Наредни сати би требало да донесу значајне промене у односу снага у тој области“.

       Армија ЛНР и руска војска већ су узеле у оперативни обруч украјинске снаге у градовима Горское и Золотое.

       То је постало могуће након што су претходно избациле Укре из Врубовке, Тошковке и Чехирова (20 км от Лисичанска).

Лансирање крстарећих ракета Оникс из

Црног мора по аеродрому Шкољни

       Горское и Золотое брани до 2500  украјинских војника.

       Бела Гора буквално брани Лисичанск, а са њеним падом се све кардинално мења – са ње ће руско тешко наоружање угрожавати тај град са преко 100.000 становника.

       За кијевски режим је проблем и што Руси напредују и према Харкову и од Харкова. И што пропадају сви његови покушаји да контраударима помогну својима који се заглибљују у Донбасу.

       Јутрос у зору по други пут су његове елитне снаге покушале да преузму контролу над острвом Змејни.

       Портпарол Министарства одбране РФ генерал-потпуковник Игор Конашенков тим поводом је рекао: 

       „Покушали су са масивним ваздушним и артиљеријским ударима, после којих је требало да уследи  искрцавање десанта. У напад је било укључено више од 15 украјинских беспилотних летелица у ударној и извиђачкој верзији, које су наводила дв Бајрактара ​​ТБ-2. У истој функцији је – на великој висини – био и амерички дрон  Глобал Хаук РК-4. Заштиту украјинским дроновима обезбеђивали су ПВО ракетни системи С-300 са борбених положаја око Тузле и Очакова. Тукли су острво и балистичким пројектилима Точка-У и вишецевним ракетним бацачима „Ураган“ и америчким хаубицама М-777 са ватрених положаја западно од Одесе и са острва Кубански. Међутим, све су то пообарали наши системи „Панцир“ и „Тор“.

       Конашенков је прецизирао: „Оборено је 13 украјинских беспилотних летелица, четири ракете Точка-У и 21 пројектил вишецевних ракетних бацача Ураган. Ништа није стигло до острва Змејни. То је приморало непријатеља да одустане од искрцавања десанта. Уследили су наши контраудари крстарећим ракетма Оникс по војном аеродрому Шкољни у близини Одесе и по батеријама  хаубица М-777 на Кубанском острву. Осим тога, авиони Ваздушно-космичких снага Русије уништили су два лансера С-300 код Очакова и Тузле“.

        Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари