Пробијена одбрана Укра код Угљедара, чим падну Соледар или Бахмут – почиње завршна битка за Донбас

СНАГЕ КИЈЕВСКЕ ХУНТЕ ЗАПОРОШКУ АТОМСКУ ЦЕНТРАЛУ ГАЂАЈУ И БРИТАНСКИМ РАКЕТАМА

Борбе само који километар од

Угљедарске термоцентрале

* Владимир Рогов, друга фигура у војно-цивилној администрацији Запорожја, изјавио је да ће Запорошка атомска централа бити безбедна тек кад јединице кијевске хунте буду истеране из три насеља на десној обали Дњепра: Никопоља, Марганеца и Томаковке

______________________________________________________

       СНАГЕ Доњецке Републике пробиле су - уз подршку руске војске украјинску одбрану код Угљедара, града у Донбасу поред којег се налази највећа термоцентрала у Европи.

       Заменик министра информација ДНР Даниил Безсонов тим поводом је рекао:

       «У главној улози били су борци наше Рударске дивизије који су направили озбиљан продор и према самом Угљедару. Украјинска армија претрпела тешке губитке и у живој сили и у техници“.

       Председник ДНР Денис Пушиљин изјавио је да армија Доњецке Републике, заједно са руском војском, напредује на још три правца.

Борбе око фабрике "Кнауф" у Соледару

       Апострофирао је Марјинку, Соледар и Бахмут (Артјомовск).

       Чим падну Соледар или Бахмут, савезницима ће бити отворен пут на Краматорска и Славјанск и почеће одлучујућа „битка за Донбас“

       И у њој ће – не само из позадине – учествовати и важну, можда и главну, улогу играти Американци и Британци којима су подређени сви у Кијеву.    

       Амери већ данима најдиректније учествују у навођењу ракета својих вишецевних бацача HIMARS на Антоновски мост преко Дњепра и Запорошку атомску централу.

       Јуче су на месту удара по тој електрани нађени фрагменти британске ракете Brimstone коју је тешко оборити чак и са савременим системима ПВО.

       Поред дечијег вртића и школе, убила је мушкарца који је извео пса у шетњу.

Фрагмент британске ракете Brimstone

       Владимир Рогов, друга фигура у војно-цивилној администрацији Запорожја, изјавио је да ће Запорошка атомска централа бити безбедна тек кад јединице кијевске хунте буду истеране из три насеља на десној обали Дњепра: Никопоља, Марганеца и Томаковке.

       Из њих украјинска војска гађа Запорошку атомску електрану.

       Украјинцима се, упркос овим ударима, не пише добро.

       Код Соледара је њихова 14. механизована бригада изгубила преко 2 хиљаде војника.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga     


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари