Пет руских дронова „Герањ“ разорило важне украјинске лучке и војне објекте у Измаилу

РАЗОРЕНА И БАЗА ЗА ОДРЖАВАЊЕ БРОДОВА УКРАЈИНСКЕ ДУНАВСКЕ ФЛОТИЛЕ

* Погођена и зграда терминала на Капикрајанском насипу, у којој су били страни војници, највероватније румунски. Такође и бивше складиште житагде се налазила страна војна техника

_________________________________________________________

         У ИЗМАИЛУ, украјинској луци у ушћу Дунава која је за режим у Кијеву и важна увозно-извозна тачка и војно упориште, руски дронови су направили прави дар-мар.

         Од шест атакујућих друдких дронова класе „Герањ“ Украјинци су успели да пресретну само један, а остали су уништили, поред осталог, база за одржавање бродова украјинске ратне флотиле.

         Координатор руске „николајевске илегале“ Сергеј Лебедев, који је нагласио да преноси информације добијене из својих извора у Измаилу, навео је да су били погођени и други објекти у тој великој дунавској луци:

         „Погођена је и зграда терминала на Капикрајанском насипу, у којој су били страни војници, највероватније румунски. Такође и бивше складиште жита где се налазила страна војна техника“.

          Према украјинском издању Izmail.online, у Измаилу је оштећена лучка инфраструктура, као и зграда државне бродарске компаније Украјинско дунавско бродарство и складиште нафте.

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари