Пески већ „преорани“, Укри или ће бежати из Авдејевке или ће добити „други Мариупољ“

УКРАЈИНЦИМА У АВДЕЈЕВКИ СА ЛЕЂА ЋЕ УДАРИТИ СНАГЕ КОЈЕ ОСЛОБАЂАЈУ БАХМУТ И СОЛЕДАР

Укри коксару у Авдејевки користе као

челичану "Азовстаљ" у Марипољу

* Савезничка артиљерија је у насељу Пески (предграђе Доњецка) напросто скашила утврђене положаје украјинске армије. И за неколико дана борби десетковала два њена батаљона. Многима ће бити и гроб у `преораним` траншејама

____________________________________________________________

       РУСКА војска и корпуси донбаских република не одустају `преоравања` украјинских утврђених положаја артиљеријом и авио-бомбама. Пешадију шаљу напред само на сигурно, али су упркос томе последњих дана ослободили шест значајних насеља на територији Доњецке Републике.

       А за који дан ће заузети још два на војном плану још значајнија.

       Реч је о Авдејевки (33.000 становника) и градићу Пески који се налази између Доњецка и онога што је остало од његовог међународног аеродрома.

       Савезничка артиљерија је у насељу Пески напросто скашила утврђене положаје украјинске армије. И за неколико дана борби десетковала два украјинска батаљона. Многима ће бити и гроб у `преораним` траншејама.

       Војни експерт Дмитриј Болтенков указује: У том градићу је украјинска армија изградила моћно утврђење. Његово  потпуно чишћење неће бити ништа мање значајна победа од заузимања Углегорске термоелектране, највеће у Европи. У току је и напад на Авдејевку. Ни на њу се не јуриша фронтално. Уследиће залажење украјинском гарнизону иза леђа».

       Болтенков верује да ће на Авдејевку кренути и савезничке јединице које сада «даве» Украјинце у Соледару и Бахмуту:

       «Те јединице ће се напросто спустити према Авдејевки. А њен гарнизон ће морати да бежи да не би био опкољен и потпуно уништен».

       Соледар у клешта са југа и са севера, заједно са Русима, узима Први корпус армије Луганске Републике.

       Истовремено преузима контролу над предграђима Бахмута и продире у његове периферне градске четврти, а искуство досадашњих борби показало да Украјинци брзо губе чим се ратна дејства преместе у градове.

       Главну улогу у борбама за Авдејевку има Други корпус армије Доњецке Републике. Заузео је већ њено приградско насеље Орловка и уништава украјинску линију одбране у кругу авдејевске коксаре.

       Пред њеним украјинским гарнизоном сада је избор: или организовано одступити (напустити град) или заједно са Авдејевком доживети судбину Мариупоља.

       Борци ДНР су почели напад и на украјинске положаје око насеља Кодемо и за кратко време продрли у њега.

       Ово само потврђује да снаге кијевске хунте све брже губе и утврђене положаје и територије.

        Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари