Моравјецки: Смисао постојања Пољске и Европе је – пораз Русије

МАКРОН ЛУКАВО НУДИ МИРОВНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ О УКРАЈИНИ, НЕМЦИ ЋЕ КИЈЕВУ ДАТИ И ТЕНКОВЕ PANTHER KF51

* Портпаролка МИП РФ Марија ЗАХАРОВА му поручила: „Тешко је рећи чега је више у речима Моравјецког - глупости или подлости. И једно и друго је, у сваком случају, плод његове дивље антируске мржње која је самодеструктивна. Само тако настави, Моравјецки! Ваш бес ради на вашем поразу!“

* И министар спољних послова Летоније Едгарс РИНКЕВИЧЈУС стигао је већ да каже да је у интересу његове земље да Русија буде поражена у Украјини

* ФАКТИ: Пољаци су баш срећан народ. Какав смисао постојања! Мора да им жестоко завиде Хрвати и Монтенегрини! У Вашингтону, Лондону, Берлину и Ватикану сви главни, наравно, трљају руке!

________________________________________________________

         СМИСАО постојања Пољске је - победа над Москвом, признао је Матеуш Моравјецки.

         Пољски премијер је овако и оволико био искрен у интервјуу италијанском дневном листу „Коријере дела сера“.

         Чак је појачао сопствене речи, нагласивши:

         „Пораз Москве је разлог постојања и Пољске и Европе“.

         Моравјецки је у истом интервјуу одобрио одлуку Немачке да Украјини испоручи тенкове Leopard-2. Додавши:

         „Боље икад него никад!“

         На овај напад русофобије код Моравјецког одреаговала је портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова:

         „Тешко је рећи чега је више у речима Моравјецког - глупости или подлости? И једно и друго је, у сваком случају, плод његове дивље антируске мржње која је самодеструктивна. Само тако настави, Моравјецки! Ваш бес ради на вашем поразу!“

Порука преко мегафона: "Грађани Русије, не брините,

ово је за вешу безбедност!"

         Захарова овако и оволико, а бивши саветник шефа Пентагона, пуковник у пензији Даглас Мекгрегор, насмејао се кад је сазнао за „планове” пољског председника Анджеја Дуде да помогне Украјини да поврати Крим.

         Изнео је притом претпоставку да председник Пољске „користи нешто халуциногено“.

         Немци не говоре отворено да је њихов смисао постојања пораз Русије, али је – нема сумње, уз сагласност Берлина – њихов војни концерн Rheinmetall вече најавио и испоруку Кијеву тенкова Panther KF51.

         Француски председник Емануел Макрон је такође најавио даље наоружавање Украјине, али је истовремено лансирао идеју одржавања „мировне конференције“ преко које би и ЕУ, и Париз, и Кијев реализовали своје антируске амбиције.

         У сваком случају, Макрон више не говори, као што је чинио током 2022-ге, да није паметно „понижавати Русију“.

          И министар спољних послова Летоније Едгарс Ринкевичјус стигао је већ да каже да је у интересу његове земље да Русија буде поражена у Украјини.

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари