Мекгрегор: Урушава се украјинска одбрана на јужном и југоисточном фронту

АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК УВЕРЕН ДА ТЕНКОВИ ГУБЕ ЗНАЧАЈ И ДА ЈЕ ДОШЛО ВРЕМЕ НАВОЂЕНИХ ПРОЈЕКТИЛА

* Бивши саветнник шефа Пентагона Даглас МЕКГРЕГОР: Самоубилачко је слање западних тенкова и других оклопних борбених возила у Украјину без темељне ваздушне подршке и са огромном супериорношћу Русије у обавештајним ресурсима и прецизној артиљерији. Може Немачка Украјини испоручити 88 тенкова, али може се догодити и да видимо како 88 тенкова у борби буде спаљено за неколико минута

__________________________________________________________

         ОДБРАНА Оружаних снага Украјине на јужном и југоисточном фронту се урушава захваљујући исправној тактици руске војске, оценио је бивши саветник Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор у интервјуу новинару Стивену Гарднеру.

         „Тај фронт се за Украјину руши, распада“, био је категоричан.

         Према његовим речима, свако ко посматра шта се дешава схвата да природа непријатељстава у свету почиње озбиљно да се мења: оклопна возила постепено губе своју улогу.

         „Оно што ће заиста доминирати бојним пољем, о чему пишем већ 30 година, јесте обавештајно деловање, осматрање и извиђање, везано за артиљеријске ударне системе, пројектиле и конвенционално оружје. То је оно што доминира битком, то наноси велику штету противнику“, рекао је пуковник.

         - Зато је самоубилачко слање западних тенкова и других оклопних борбених возила у Украјину без темељне ваздушне подршке и са огромном супериорношћу Русије у обавештајним ресурсима и прецизној артиљерији, - уверен је Мекгрегор.

Даглас Мекгрегор

         Имајући у виду најаву да би Немачка могла Украјини испоручити 88 тенкова, упозорио је:

         „Може се догодити да видимо како 88 тенкова у борби буде спаљено за неколико минута“.

         Раније је немачки министар одбране Борис Писторијус најавио споразум са неколико европских земаља о заједничким испорукама 20-25 тенкова Леопард А1 Оружаним снагама Украјине до лета и више од 100 до почетка 2024. године.

          Генерално, Берлин планира да Украјини испоручи 178 тенкова прве генерације Леопард и 14 тенкова Леопард 2 типа А6.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари