Мекгрегор: Украјина је изгубила рат – она је већ престала да постоји као држава

НАГЛАШАВА: КИЈЕВ ЈЕ НЕОПОЗИВО ИЗГУБИО, УКРАЈИНЦИ НИСУ У СТАЊУ ДА СЕ ОДУПРУ РУСИЈИ

* Једнако познати амерички пуковник у резерви Ричард БЛЕК који је успешно ратовао у Вијетнаму и Ираку: „Када су се совјетске ракете појавиле на Куби – то је за САД  била реална претња. Због ње је вредело ризиковати, чак и ући у рат. Сада ми у Украјини Русима правимо „Кубу“ и они имају право да бране своје интересе и безбедност. Русија има нуклеарни арсенал раван нашем, а има предност у хиперсоничном наоружању. Дође ли до рата, Пентагон ће бити претворен у растопљени песак. Вашингтон неће постојати, а на месту Њујорка услова за живот човека можда неће бити и 500 година“

__________________________________________________________________

        УПРКОС подршци Сједињених Држава, Украјинци се не могу одупрети руским снагама, изјавио је бивши саветник америчког министра за одбрану пуковник у пензији Даглас Мекгрегор.

        По његовој процени, због политике свог председника Владимира Зеленског Украјина је престала да постоји као држава.

       Мекгрегор је уверен: „Кијев је већ неопозиво изгубио. Украјина је пропала држава. Украјина је уништена као држава“.

       Мекгрегор наглашава да Украјина већ неко време трпи поразе и да је глупо тврдити обрнуто.

       Он своје отворено упозорава: „Влада САД прави грешку што милијардама долара подржава актуелни украјински режим.

Ричард Блек

       Једнако познати амерички пуковник у резерви – Ричард Блек који је ратовао и у Вијетнаму и у Ираку – сматра да је Украјина безначајна за америчке интересе и да Вашингтон поводом ње прави потенцијално фаталну грешку и то објашњава овако:

       „Када су се совјетске ракете појавиле на Куби – то је за САД  била реална претња. Због ње је вредело ризиковати, чак и ући у рат. Сада ми у Украјини Русима правимо „Кубу“ и они имају право да бране своје интересе и безбедност. Русија има нуклеарни арсенал раван нашем, а има предност у хиперсоничном наоружању. Дође ли до рата, Пентагон ће бити претворен у растопљени песак. Вашингтон неће постојати, а на месту Њујорка услова за живот човека можда неће бити и 500 година“.

       Блек великом америчком грешком сматра нераспуштање НАТО одмах по распаду СССР...

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари