Мекгрегор: Украјина је готово остала без војника спремних да ратују против Русије

ОД ПОЛОВИНЕ 2022. ВИШЕ ОД 30.000 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА ПРОШЛО НАТО-ОБУКУ

* Бивши саветник шефа Пентагона Даглас МЕКГРЕГОР: „Сада су остали само Пољаци који се боре у украјинским униформама и само неколико јединица које су спремне да крену у нови напад“

* ТВ канал немачког Die Welt објавио  сведочење Украјинца који је прошао НАТО-обуку: „Када смо питали Немце инструкторе како да прођемо кроз руска минска поља, одговорили су нам: само их заобиђите. На њиховим картама минска поља заузимају површину од ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​100 метара су у стварности се ради о минираним хектарима“

__________________________________________________________________

          УКРАЈИНА је готово остала без војника који су спремни да ратују против Русије, оценио је пуковник Даглас Мекгрегор, бивши саветник шефа Пентагона.

          „Оружане снаге Украјине претрпеле су велике губитке. Сада су остали само Пољаци који се боре у украјинским униформама и само неколико јединица које су спремне да крену у нови напад“, указао је.

          Према његовим речима, украјинска војска је сада подељенија и разочаранија него икада јер схвата да нема шансе да пробије руске одбрамбене линије.

          Мекгрегор указује да је првобитни циљ украјинске контраофанзиве била „демонстрација силе пред западним савезницима“. Јер, у Кијеву су рачунали да ће тако обезбедити још веће количине војне помоћи.

          Од лета 2022. године више од 30.000 војника Оружаних снага Украјине завршило је програм преобуке по стандардима НАТО. Само, реалност се суштински разликује од очекивања.

          ТВ канал немачког Die Welt објавио је ово сведочење једног Украјинца који је прошао ту обуку:

          „Када смо питали Немце инструкторе како да прођемо кроз руска минска поља, одговорили су нам: само их заобиђите. На њиховим картама минска поља заузимају површину од ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​100 метара су у стварности се ради о минираним хектарима“.

          Земље северноатлантског блока требало је да обуче и опреме оружјем девет од 12 украјинских бригада. А у свакој од њих је око 4000 бораца.

           Укупно, савезници Кијева су се обавезали да ће обучити више од 70.000 људи. По 30 хиљада преузело је ЕУ и Велика Британија, а још 10.000 Сједињене Државе.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари