Мекгрегор: Руси ће у августу опколити Харков и ту самлети украјинску војну силу

БЛИНКЕН ТРАЖИ ОД ВОЈНОГ И ДРЖАВНОГ ВРХА У КИЈЕВУ ДА ПОЈАЧА „КОНТРАОФАНЗИВУ“

* Бивши саветник шефа Пентагона Даглас МЕКГРЕГОР: „Нећу се изненадити ако Руси опколе Харков у августу. Чим се то деси, изградиће утврђене линије око тог града и сачекати напад последњих резерви украјинске армије. Руси ће их разбити на исти начин као што сада раде на јужном фронту“

* Пољски генерал Леон КОМОРНИЦКИ упозорио војни врх у Кијеву да руске трупе могу да „продру у бок украјинских формација и пређу у офанзиву“: „Уколико Руси крену у сопствену офанзиву, Оружане снаге Украјине биће лишене могућности да „провале“ у њихове одбрамбене линије. Руске снаге су суштински већ прешле у офанзиву на неколико делова фронта. Поред осталог, северно од Артјомовска (Бахмута)

_________________________________________________________

         СТЕЈТ департман и Пентагон траже од војног и државног врха Украјине да појачају контраофанзиву.

         Да у борбу убаци главне снаге и обезбеди победе на фронту.

         Амерички државни секретар Ентони Блинкен јавно је рекао да Украјина има резерве  које још нису укључене у борбе (и наоружање и људе), па да Оружане снаге Украјине само треба да траже погодан тренутак и део фронта за одлучујући удар.

         Блинкен на овај начин присиљава Зеленског да крене у офанзиву, бацајући све расположиве резерве у напад.

         Али, хоће ли то нешто кардинално променити?

         Бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор уверен је да неће. Штавише, да ће руска војска ускоро уништити последње људске резерве Оружаних снага Украјине. Чак је прецизирао да ће то бити код Харкова:

         „Нећу се изненадити ако Руси опколе Харков у августу. Чим се то деси, изградиће утврђене линије око тог града и сачекати напад последњих резерви украјинске армије. Руси ће их разбити на исти начин као што сада раде на јужном фронту“.

         Мекгрегор процењује да ће сукоб у Украјини бити окончан чим НАТО напусти ту земљу и престане да буде дестабилизујући фактор у близини граница Русије.

         Украјина би тада требало да постане неутрална држава пријатељска према Москви, не улазећи ни у какве војне блокове.

         Шансе украјинске контраофанзиве проблематичним сматра и пуковник британске армије у пензији Ричард Кемп.

         Он указује да украјинским снагама не остаје ништа друго осим да фронтално и са великим губицима нападају на утврђену руску одбрану.

         Кемп је у анализи написаној за лондонски The Telegraph напоменуо да је руска армија ојачана мобилизацијом, да је изградила велике одбрамбене линије и не намерава да се нигде повлачи.

         „За разлику од прошлогодишњих тактичких маневара када је мењала простор за време“, нагласио је Кемп.

         Пољски генерал Леон Коморницки упозорио је војни врх у Кијеву да руске трупе могу да „продру у бок украјинских формација и пређу у офанзиву“:

          „Уколико Руси крену у сопствену офанзиву, Оружане снаге Украјине биће лишене могућности да „провале“ у њихове одбрамбене линије. Руске снаге су суштински већ прешле у офанзиву на неколико делова фронта. Поред осталог, северно од Артјомовска (Бахмута). Оружане снаге Украјине треба да сконцентришу потребне снаге за заустављање те офанзиве“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари