Матвијчук: За три недеље уследиће коренита промена у извођењу специјалне операције у Украјини

ПРОЦЕНА МОСКОВСКОГ ВОЈНОГ ЕКСПЕРТА – БИВШЕГ ВИСОКОГ ОФИЦИРА СПЕЦИЈАЛНИХ СНАГА РУСИЈЕ

Снимак експлозије у луци Одесе након

руског ноћног ракетног удара

* Анатолиј МАТВИЈЧУК: Украјинци су већ прешли на стратешку одбрану. Тако је било у Артјомовску, у Мариупољу... Сви смо видели шта се тамо догодило. У сваком случају, наше трупе ће уништити и ту одбрану јер смо надмоћни и бројчано и по ватреној моћи, укључујући и авијацију

____________________________________________________________

         АКО сада Запад не смисли нешто ванредно, не пошаље своје трупе, или, на пример, не удари по нашим положајима да бисмо морали да мењамо планове, верујем да ће у року од две до три недеље уследити коренита промена у току наше специјалне операције у Украјини – изјавио је московски војни експерт, бивши високи официр руских специјалних снага Анатолиј Матвијчук.

         Упитан колика је вероватноћа да ће Оружане снаге Украјине прећи из контраофанзиве у стратешку одбрану и како ће то утицати на руску војску, рекао је:

         - Они су већ прешли на стратешку одбрану. Тако је било у Артјомовску (Бахмуту), у Мариупољу... Сви смо видели шта се тамо догодило. У сваком случају, наше трупе ће уништити и ту одбрану јер смо надмоћни и бројчано и по ватреној моћи, укључујући и авијацију.

         Поводом тврдњи кабинета (украјинског преведника Владимир) Зеленског да ће његова армија до новембра 2023. већ изводити операције на Криму, указао је:

          – Способни су једино да ракетама добијеним са Запада гађају Крим. Мислим да је наше војно руководство спремно за такав сценарио, а системи ПВО су већ ојачани.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари