Командант копених снага Украјине тражи даљу одбрану Бахмута ради „куповања времена“ за контраофанзиву

ЗЕЛЕНСКОМ СЕ НАВОДНО МАЊЕ СВИЂА УМЕРЕНИЈИ ПЛАН ГЛАВНОКОМАНДУЈУЋЕГ ЗАЛУЖНОГ

* Најпознатији руски политичар у Украјини Олег ЦАРЈОВ: Сирски је сконцентрисао око 40 хиљада војника за контранапад који жели да започне следеће недеље. Са три ударне групе: северна ће оперисати у правцу Соледара, централну ће усмерити на Парасковјевку и простор северно од Бахмута, а јужну користити за напад на наше снаге које држе Опитное и Клешћејевку

___________________________________________________________

         KОМАНДАНТ украјинских копнених снага Александр Сирски позвао је своје војнике који покушавају да задрже Бахмут (Артјомовск) да наставе отпор, јер то помаже кијевским властима да купе време које им је потребно да сприпреме „контраофанзиву“.

         „Морамо да купимо време за формирање резервних јединица са којима ћемо започети пролећну контраофанзиву која је пред вратима“, рекао је Сирски у Бахмуту.

         Међутим, оснивач „Вагнера“ Јевгениј Пригожин изјавио је да су његови одреди удаљени само 1,2 километра од административног центра Бахмута.

         Такође, да су пресекли пут Бахмут-Часов Јар преко Хромова, последњи за нормално снабдевање полуопкољених украјинских снага.

         Наступ Сирског прокоментарисао је најпознатији руски политичар у Украјини – Олег Царјов који је био именован за председника парламента Новоросије (док Москва није одустала од ттог потеза):

         „Неки мисле да Зеленски намерно Бахмут претвара у масовну гробницу за украјинску војску. Међутим, мислим да ствари не стоје тако. Њему се једноставно више допада заводљиви план Сирског него рационалнији план његовог главнокомандујућег Валерија Залужног који није јавно подржао план одбране тог града зарад високих циљева.

Александар Сирски

         - Сирски изјављује да упорна одбрана Бахмута спречава Русију да одлучније крене напред. Он такође вреба  прилику за свој напад. Наводно ће га покушати убрзо после овог кишног викенда.

         - По неким изворима, Сирски је сконцентрисао око 40 хиљада војника за контранапад следеће недеље. Са три ударне групе: северна ће оперисати у правцу Соледара, централну ће усмерити на Парасковјевку и простор северно од Бахмутаа, а јужну користити за напад на наше снаге које држе Опитное и Клешћејевку.

          - Неки сматрају да је Кијеву потребна победа у бици за Бахмут да би добио ракете дугог домета за напад на Крим. Други верују да ће их добити и без победе. Независно од игре Зеленског са Западом поводом тих ракета – сада напросто морамо победити у бици за Бахмут, нагласио је Царјов.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари