Кијев и Запад биће сломљени ако се рат у Украјини развуче

ЕВРОПА СЕ ВЕЋ УМАРА ОД ПОДРШКЕ КИЈЕВУ, А ПРИСТАЛИЦЕ МИРНОГ РЕШЕЊА, ПОПУТ МАКРОНА, САМО ЧЕКАЈУ ПРИЛИКУ“

 

* Колумниста америчке новинске агенције Bloomberg Хал БРАНДС: Ако сукоб у Украјини оде у зиму, ситуација би могла да се постане неповољна за израњавану Украјину, као и за Европу, која пати од недостатка енергетских ресурса, и Вашингтон који се све више дистанцира од проблема

       РАЗВЛАЧЕЊЕ сукоба у Украјини биће катастрофа за Кијев и његове западне савезнике, оценила је америчка новинска агенција Bloomberg.

       Њен колумниста Хал Брандс написао је:

       „Ако сукоб у Украјини оде у зиму, ситуација би могла да се постане неповољна за израњавану Украјину, као и за Европу, која пати од недостатка енергетских ресурса, и Вашингтон који се све више дистанцира од проблема. Кијев и Запад биће сломљени“.

       Америчка агенција је уверена да ће такв развој ситуације у Украјини ићи на руку Москви, јер неће захтевати никакве додатне напоре од Кремља.

       Bloomberg у овом контексту наглашава: „Украјинске трупе су уморне од тешких борби, а за Владимира Зеленског, тактика чекања је пуна унутрашње политичке и дипломатске опасности“.

       И додатно указује: „Европа се постепено умара од подршке Кијеву, а присталице мирног решења, попут француског председника Емануела Макрона, само чекају прилику“.

       Поврх свега, наводи агенција, несигурне постају и  позиције кијевске власти у Сједињеним Државама јер се повећава и неизвесност око тога колико ће помоћи Кијеву бити спреман да одобри Представнички (доњи) дом Конгреса САД  у којем ће од 3. јануара постојати републиканска већина.

       Зеленски је, током обраћања лидерима земаља Г7 прошлог понедељка, од западних спонзора затражио још више савремених тенкова, артиљерије, граната и и других пројектила, као и ракета дугог домета.

       Покушао је да их увери да ће управо то приближити крај сукоба у његовој земљи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари