Кембриџски речник енглеског проширио дефиницију речи „мушкарац“ и на жене које се прогласе за мушко

ИНТЕРНЕТ ПОТРАГА ЗА РЕЧЈУ „ЖЕНА“ ТОКОМ 2022. ПОВЕЋАНА ЗА 1400 ОДСТО

* Дан раније проширио и дефиницију „жене”, наводећи да је то „одрасла особа која живи и дефинише себе као жена, чак и ако јој је при рођењу био додељен други пол”

_____________________________________________________________

       КЕМБРИЏСКИ речник енглеског језика је 14. децембра проширио дефиницију речи „мушкрац“.

       Поред дефиниције „мушка јединка“, дефиниција „мушко“ сада се односи и на „одрасло лице које живи и дефинише себе као мушко“, чак и ако је по рођењу било другог пола.

       Сајт Речника наводи два примера употребе речи „мушкарац“, чак и у контексту - људи супротног пола који себе сматрају мушкарцима.

       Дан раније, на сличан начин, Кембриџски речник је проширио дефиницију „жене”, наводећи да је то „одрасла особа која живи и дефинише себе као жена, чак и ако јој је при рођењу био додељен други пол”.

       Онлајн речник Dictionary.com назвао је 14. децембра реч „жена“ – „Речју 2022. године“.

        Прецизирано је да је током 2022-ге број интернет-потрага за речју "жена" повећана за више од 1400 одсто, оценивши да је то реткост за „уобичајене речи“.

       Интензивни пораст је, како се наводи, повезан са епизодом из марта 2022-ге када је америчка сенаторка Марша Блекберн замолила прву црнкињу у америчком Врховном суду - Кетанџи Браун Џексон - да дефинише реч „жена“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари