Кедми: Ако Русија победи – доћи ће у питање постојање ЕУ и НАТО, а и целовитост САД

САДА НЕМА ЗНАЧАЈ КАДА ЋЕ РУСКА ЗАСТАВА БИТИ НАД ХАРКОВОМ И КИЈЕВОМ, АЛИ ИМА – КАДА ЋЕ НАД ОДЕСОМ

* Израелски војни експерт Јаков КЕДМИ: Ако победи Русија, НАТО ће морати да се врати на стање до 1997-ме, а то ће онда бити сасвим друга Европа и друга економија. А и други НАТО, ако буде постојао. И свет ће бити други. Сви ће гледати да се прилагоде том новом стању ствари

____________________________________________________________

       УКРАЈИНА источно од Дњепра већ је фактички изгубљена, и за кијевски режим и за Запад, оценио је светски познати израелски војни експерт Јаков Кедми.

       Кад ће се руска застава појавити над Харковом или древним руским градом Черниговом – то, по његовом мишљењу, сада са војне тачке гледишта нема принпипијелни значај.

       - А када ће се руске државне заставе почети да вијеоре над Одесом и Иљичевском (Измаилом) – е, то има значај. Значај има и колико ће се на запад од Дњепра померити граница. Чим Русија узме Одесу, преузеће и контролу над Придњестровљем. Даљи потези су – контрола над Виницком и Житомирском облашћу јер ће то Кијев, Карков и целу украјинску армију одсећи од сваког снабдевања са Запада. то ће бити крај комедије.

       Украјина је, наглашава Кедми, прва фаза стратеког конфликта Русије са Западом. И прецизира:

       - Ако Русија изгуби – почеће одбројавање уназад њеној државности. А ако победи – САД  и Запад ће изгубити улогу коју су досад имали у светској економији. А и генерално: свет ће почети да равна према победнику. Са победником ће ићи даље.

       - Иначе, ако победи Русија, НАТО ће морати да се врати на стање до 1997-ме, а то ће онда бити сасвим друга Европа и друга економија. А и други НАТО, ако буде постојао.

       И свет ће бити други. Сви ће гледати да се прилагоде том новом стању ствари.

       То ће се тицати не само земаља источне Европе, већ и целовитости Сједињених Држава и постојања Европске уније и НАТО.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари