Капитулација у „Азовстаљу“ поткопаће борбени дух украјинске армије

КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ „КАЛИБАР“ УНИШТИЛЕ ВОЈНЕ ОБЈЕКТЕ КОД ОДЕСЕ И У ЖИТОМИРСКОЈ ОБЛАСТИ

* „Калибрима“ у рејону железничке станице Малин у Житомирској области уништена велика партија наоружања и војне опреме допремљене из Сједињених Држава и европских земаља, намењена украјинским трупама у Донбасу

___________________________________________________________

       МИНИСТАРСТВО одбране РФ је објавило да су руски ракеташи извели успешан напад на камп за обуку украјинских специјалних снага у близини Одесе и на војно складиште горива у том граду.

       У готово исто време су на железничкој станици у Житомирској области уништили велику количину војне опреме пристигле из Сједињених Држава.

       Прецизирало је: „Крстарећим ракетама „Калибар“ у рејону железничке станице Малин у Житомирској области уништена је велика партија наоружања и војне опреме допремљене из Сједињених Држава и европских земаља, намењена украјинским трупама у Донбасу“.

       Ракетама су погођена и три командна места, укључујући командно место украјинске 109. бригаде територијалне одбране у близини града Бахмута.

       По процени московског војног стручњака Дмитрија Болтенкова, предаја остатака украјинског гарнизона у Мариупољу директно ће утицати на даље војне операције у Донбасу.

       - „Расплет у кругу комбината Азовстаљ показао је украјинским војницима да од своје владе неће добити никакву помоћ и да могу да изаберу једино између погибије и заробљавања. То ће поткопати њихову вољу за отпором у   „котловима“ који само што се нису затворили. То ће и убрзати ослобађање градова и тиме смањити разарања у њима“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари