Ишћенко: Блок држава око САД покушаће да Русији наметне своју „формулу мира“

АМЕРИКАНЦИМА ЈЕ ЗАМРЗАВАЊЕ РАТА ПОТРЕБНО И ЗБОГ СПАСАВАЊА УКРАЈИНЕ И ЗБОГ КИНЕ

Кадар за историју: Посада руског тенка "Аљоша"

зауставља украјинску колону од два тенка и 7 других

оклопних возила (уништио оба тенка и три оклопњака)

 * Вашингтон настојати да натера Москву да пристане на компромис на основу статуса кво, односно – предлагаће да све што Русија контролише остане њој, али под условом да непријатељства буду прекинута на неодређено време по корејској формули, при чему Украјина и Сједињене Државе са савезницима неће признати Крим и нове територије за руске, а ни санкције неће бити укинуте

_________________________________________________________

         Aутор: Ростислав ИШЋЕНКО

         РУСИЈА је у досадашњем току специјалне операције штедљиво користила своју ударну моћ.

         Наша стратешка и далекометна авијација је способна да испали преко хиљаду пројектила у једној налету. Томе се могу додати и могућности тактичких ракетних система Искандер, обалских комплекса Бал и Бастион, ударна моћ Црноморске флоте, ловци МиГ-31 који носе хиперсоничне Кинжале, флота камиказе-дронова и једреће бомбе.

         Ово само илуструје оцену да Русија не ратује у Украјини пуном снагом.

         Ово треба да имају на уму и они у Кијеву који прете Криму ударима далекометних ракета. Јер, у супротном – то се може лоше завршити по Украјину.

         Верујем да су овога тамо свесни и да зато неће бити никаквог командоског десанта на Крим. Штавише, сматрам да се сада из Кијева и Лондона „маше“ увежбавањем украјинских командоса у Великој Британији из сасвим других разлога. Са намером да се Кремљ примора на компромис под америчким условима.

         После консултација у Саудијској Арабији, почетком августа, уследиће још једна трећа фаза, на којој ће се САД, ЕУ и земље које су им приступиле договорити о украјинској „формули мира“.

         Де факто, то ће значити да ће блок држава око САД покушати да Русији постави ултиматум, захтевајући да пристане на понуђену „формулу мира“.

         Вашингтон покушати да натера Москву да пристане на компромис на основу статуса кво, односно – предлагаће и наметари да све што Русија контролише остане њој, али под условом да непријатељства буду прекинута на неодређено време по корејској формули, при чему Украјина и Сједињене Државе са савезницима неће признати Крим и нове територије за руске, а ни санкције неће бити укинуте.

         Ако овај трик успе Американцима, Запад  ће добити прилику да све своје снаге сконцентрише за притисак на Кину.

         Ако превара не успе, Вашингтон ће ипак изазвати тајвански рат

          Без обзира на даљи ток и исход украјинског сукоба.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари