Хабек: Ако престане транзит руског гаса преко Украјине – Немачка ће изгубити део производног потенцијала

ВИДЕЛА МАЦА ВРАТАНЦА: ПРИЗНАЊЕ ЈЕДНОГ ОД ГЛАВНИХ РУСОФОБА У ВЛАДИ ОЛАФА ШОЛЦА

Роберт Хабек

* Роберт ХАБЕК поводом руско-украјинског уговора који престаје да важи 2024-те: Одсуство руског гаса, у количинама у којима се он сада испоручује, примораће власти ЕУ да смање производњу или је да је у потпуности зауставе, иначе ће се људи смрзавати!

* ФАКТИ: Ево типичног немачког министра на почетку треће деценије 21. века! Не сме ни да зуцне да његова земља уопште не би зависила од транзита гаса преко Украјине да сама није учестовала у дизању у ваздух три од четири цевовода Северног тока или барем имала петље да спречи друге да то учине! Чак је уверен да помагање Американцима и Британцима у рату против Русије у најбољем немачком интересу! Не види и ништа лоше ни зазорно у томе што Берлин помаже неонацистичком режиму у Кијеву! А шта може опаметити Немце? Наравно, што би рекао Хабек: губитак „дела производног потенцијала“, са свим оним што ће им са тиме стићи!

______________________________________________________

         ПРЕСТАНАК транзита руског гаса преко Украјине у Европу значајно ће смањи производни потенцијал Немачке, признаоо је Роберт Хабек.

         Министар за економска питања и заштиту климе у влади Олафа Шолца, који је тек нешто мањи русофоб од Аналене Бербок, признао је ово у интервјуу ТВ каналу Welt. Додатно објаснивши:

         - Одсуство руског гаса, у количинама у којима се он сада испоручује, примораће власти ЕУ да смање производњу или је да је у потпуности зауставе, иначе ће се људи смрзавати!

         Споразум о транзиту гаса између Москве и Кијева истиче 2024. године и не постоји сигуран сценарио за даље испоруке – признао је Хабек и наставио:

         - Немачка ће, ако дође до обуставе испорука, морати да дели гас са земљама источне Европе, а терминали за пријем течног гаса, који су у изградњи, неће бити довољни и за снабдевање потрошача у том региону.

          Раније је руски председник Владимир Путин указао да Украјина назива Русију агресором, али да јој то не смета да убире новац за транзит руског гаса.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари