Financial Times: Западни лидери више не верују у победу Украјине

УПРКОС ТОМЕ ШТО СУ И НА СКУПУ У АСПЕНУ – У СВОЈИМ ЈАВНИМ НАСТУПИМА – И ДАЉЕ ЗРАЧИЛИ ОПТИМИЗМОМ     

* Председник Украјине Владимир ЗЕЛЕНСКИ није физички био присутан у Аспену, али је комуницирао са лидерима „савезничких земаља“ путем видео-везе. Британски лист преноси да их је уверавао да ће украјинска контраофанзива „ускоро добити на замаху“

__________________________________________________

        ЗАПАДНИ лидери у разговорима између себе на безбедносном форуму у Аспену, у САД, нису крили да не верују у победу украјинске војске на бојном пољу, објавио је Financial Times.

        Британски лист је навео да ти исти лидери Запада у својим јавниом наступима „и даље зраче оптимизмом“.

        Председник Украјине Владимир Зеленски није физички био присутан у Аспену, али је комуницирао са лидерима „савезничких земаља“ путем видео-везе.

        Financial Times преноси да их је уверавао да ће украјинска контраофанзива „ускоро добити на замаху“. Такође: да их није убедио...

        Утицајни британски лист је објавио и процену бившег америчког дипломате Филипа Зеликова да Кијев наредне зиме очекују „лоше вести“ јер ће у табору западних држава почети озбиљне несугласице по питању помоћи Украјини.

         Зеликов је са своје стране указао на економски утицај сукоба на стање на Западу и на то да САД имају превелике издатке због пружања подршке режиму у Кијеву.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари