Дејвис: Украјина ће претрпети тежак пораз ако покуша контраофанзиву на југу

АМЕРИЧКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ: УКРАЈИНА РИЗИКУЈЕ ДА ИЗГУБИ НОВЕ ТЕРИТОРИЈЕ

* Потпуковник америчке војске Данијел ДЕЈВИС (у резерви): „Лавовски део професионалних украјинских војника већ је изгинуо у борбама, па необучени регрути масовно долазе да заузму њихова места. А Оружане снаге Украјине морају да се боре са непријатељем који има потпуну доминацију у људству, авијацији и артиљерији

____________________________________________________

       УКРАЈИНСКА армија ће претрпети тежак пораз ако покуша контранапад на југу земље – оценио је познати амерички војни експерт пензионисани потпуковник Данијел Дејвис.

        У чланку написаном за 19Fortyfive објаснио је:

       „Ако Украјина крене у офанзиву уздајући се у чудесан резултат, ризикује да претрпи још веће губитке. Да изгуби незаменљиву војну опрему, а на крају и да остане са мање територије него што је контролисала пре почетка контраофанзиве!“

       Дејвис је навео да је дуги низ година учествовао у тренажним тенковским биткама у Европи и да зато са сигурношћу може да каже да је изузетно тешко извести велике офанзивне операције без искусних војника. И наставио:

       „Лавовски део професионалних украјинских војника већ је изгинуо у борбама, па необучени регрути масовно долазе да заузму њихова места. А Оружане снаге Украјине морају да се боре са непријатељем који има потпуну доминацију у људству, авијацији и артиљерији“.

       И додао: „То нису у стању да изнесу трупе са ограниченом обуком или без икакве обуке на нивоу вода, чете и батаљона!“

       Украјински министар одбране Алексеј Резњиков рекао у интервјуу The Times да ради на формирању „милионске армије опремљене западним оружјем“ која ће имати задатак да „ослободи јужне приобалне области које су од виталног значаја за економију земље“.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари