Дејвис: САД су са Украјином у ћорсокаку у којем сваки корак води у катастрофу

УПОЗОРИО: УКРАЈИНА МОЖЕ ПОТПУНО ИСКРВАРИТИ И ПОЧЕТИ ДА ЛИЧИ НА ПЕЈЗАЖЕ НА МЕСЕЦУ

* Амерички потпуковник Данијел ДЕЈВИС: „Ако САД почну да још више наоружавају украјинске милитанте и крену путем ескалације, то ће вероватно довести до нуклеарног рата. А ако одбију да Кијев интензивно снабдевају оружјем, то ће Зеленског довести у безизлазну ситуацију“

_________________________________________________________

         РАЗВОЈ ситуације у Украјини завео је Џоа Бајдена и украјинског председника Владимира Зеленског у ћорсокак у којем сваки корак води у катастрофу – оценио је потпуковник америчке војске Данијел Дејвис.

         У чланку написаном за 19FortyFive, додатно је указао:

         „Ако САД почну да још више наоружавају украјинске милитанте и крену путем ескалације, то ће вероватно довести до нуклеарног рата. А ако одбију да Кијев интензивно снабдевају оружјем, то ће Зеленског довести у безизлазну ситуацију“.

         Упозорио је: „Резултат може бити трајући безизлаз који би буквално искрварио Украјину и њен народ и учинио да та земља личи на пејзаже на Месецу“.

Потпуковник Данијел Дејвис

         Према Дејвисовим речима, једино исправно решење и за САД и Украјину је - окончавање сукоба и склапање споразума под обострано прихватљивим условима.

         Шеф руске делегације на разговорима у Бечу о војној безбедности и контроли наоружања Константин Гаврилов рекао је 18. јануара да САД чине све да ескалирају сукоб у Украјини.

         Крајем децембра 2022. руски министар спољних послова Сергеј Лавров оптужио је Вашингтон да покушава да заоштри природу украјинског сукоба.

          Навео је да Пентагон планира повећане поруџбине за војну индустрију САД на године, као и подизање границе војних издатака за потребе Кијева, захтевајући исто од осталих чланица алијансе.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари