Да ли Украјина у битку за Бахмут убацује нових 20 бригада?

ЈОШ ЈЕ НЕПОТВРЂЕНО, АЛИ АКО СЕ ОБИСТИНИ – КРОЗ НЕКОЛИКО ДАНА МОЖЕ ПОЧЕТИ ДОНБАСКА БИТКА БИТАКА

Пет тачака на којима Укри гомилају трупе

за контраофанзиву код Бахмута и Северска

* Ако се индиције обистине, Кијев ће у завршну фазу битке заљ Бахмут убацити 15 мотострељачких, три артиљеријске и две тенковске. Са укупно 50-55 хиљада војника

* Андреј КЛИНЦЕВИЧ, начелник московског Центра за проучавање војно-политичких сукоба: Запад од Кијева тражи формирање „ударних песница“ за које му обезбеђује и тешко наоружање: тенкове, борбена оклопна возила пешадије различитих класа, ракетне бацаче, артиљерију... Ззато у луке Немачке и Пољске стижу огромне количине америчке војне опреме која се одатле шаље према границама Украјине и Белорусије. Део те опреме биће, додуше, укључен и у војне вежбе НАТО Atlantic Resolve и Defender Europe-23.

__________________________________________________________

           РУСКЕ снаге настављају да `мељу` Украјинце у Бахмуту (Артјомовску), али још није извесно како ће се та битка завршити и у шта ће се претворити.

           Множе се индиције да амерички и остали НАТО-официри – у немачком Рамштајну и Кијеву – разрађују план украјинског контраудара на руске трупе које освајају Бахмут и опкољавају Северске и Авдејевку.

           Наводно се за реализацију тог плана већ концентрише до 20 пробраних украјинских бригада

           Од тога – 15 мотострељачких, три артиљеријске и две тенковске.

           Са укупно 50-55 хиљада војника.

           Ако буде овако, то ће значити да су у Пентагону и врху НАТО одлучили да Украјинце увуку у својеврсну генералну битку са знатним ширењем зоне борби за Бахмут и Северск.

           Ово би, ако крене на тру страну, могла бити замена за украјинску најављивану пролећну контраофанзиву.

           У сваком случају, постаје могућа битка чији исход ће умногоме решити исход досадашње фазе рата.

           Победник ће после ње вишеструко бити у добитку и предности, а војна моћ побеђеног биће преполовљена. Поготово ако то буде Украјина.

           "Пролећну офанзиву“ указује и то што западне замље форсирано испоручују Кијеву опрему да брзо постављање мостова и форсирање река.

           Немачка је украјинској армији већ доставила 16 таквих „машина“, а убрзо ће још 15.

           Шведске јој је испоручила 6 чамаца који се могу користити као понтонски прелази.

           Андреј Клинцевич, начелник московског Центра за проучавање војно-политичких сукоба, указује да Запад од Кијева тражи формирање „ударних песница“ за које му обезбеђује и тешко наоружање: тенкове, борбена оклопна возила пешадије различитих класа, ракетне бацаче, артиљерију...

           Он наводи да зато у луке Немачке и Пољске стижу огромне количине америчке војне опреме која се одатле шаље према границама Украјине и Белорусије.

           Део те опреме биће укључен и у војне вежбе НАТО Atlantic Resolve и Defender Europe-23.

           Клинцевич наводи и да кијевски режим тренутно располаже са више од 4.000 дронова (типова Swift и Thunder) и процењује да ће их чувати за „пролећну офанзиву“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари