Corriere della Sera: У Италији постоји разграната „Путинова мрежа“

ЗА ЊЕНЕ ГЛАВНЕ ФИГУРЕ ПРОГЛАШЕНИ СИЛВИО БЕРЛУСКОНИ, МАТЕО САЛВИНИ И ЂУЗЕПЕ КОНТЕ

Ђузепе Конте службено са Владимиром Путином

* Пропагандна машина засад заобилази  главног уредника Il Fato Quotidiano  Маркa Траваљa, који наглашава: „уска војска побеђује у Украјини иако западна штампа тврди супротно... Критичке опаске о премијеру Драгију и одлукама његове владе већ се сматрају проруском пропагандом. Једно време су састављани досијеи о противницима Берлусконија, мета су били 60-их и 70-их били комунисти, а сада се на таквим списковима налазе не само Путинове присталице, већ и критичари италијанске владе”

* Чувени милански театар Ла Скала одбио је да укине руску културу, о чему сведочи и порука да ће позориште нову сезону отворити опером Борис Годунов руског композитора Модеста Мусоргског

__________________________________________________________

        ВЕЛИКА група утицајних италијанских политичара, јавних личности и новинара осумњичена је да су чланови „проруске мреже“.

       Тако их означавају и неки озбиљни тамошњи медији, са позивањем на националне „специјалне службе“.

       Дневни лист Corriere della Sera објавио је да се ради о „разгранатој мрежи присталица Русије“. А тврди то у чланку под насловом „Путинова мрежа у Италији“.

       „Мрежа“ наводно активира у кључним тренуцима сукоба [у Украјини], нападајући политичаре који подржавају Кијев и помажући онима који промовишу проруске тезе.

       Наводно „проруска мрежа“ има три неприкосновена лидера.

       Матеа Салвинија, шефа Лиге, бившег премијера Силвија Берлусконија и претпоследњи премијера земље Ђузепе Конте („Покрет 5 звездица“).

       Нешто спореднији на овој својеврсној оптуженичкој клупи су:  

       - Ђорђо Бјанки, „познати италијански новинар који се сумњичи да се налази на територији Украјине са циљем вођења проруских политичких и пропагандних активности,

       - Економиста и публициста Алберто Фасоло,

       - Манлио Динучи, 84-годишњи географ и писац, који је 2019. објавио књигу  „Рат. Наши животи су у питању“, у којој је упозорио на „планирани напад Англосаксонаца на Русију и Украјину“,    

       - Алесандро Орсини, професор на Универзитету Луис у Риму и шеф Међународне безбедносне опсерваторије,

       - Маурицио Вецоси, 32-годишњи независни извештач и међународни колумниста,

Матео Салвини на Црвеном тргу

       - Истакнути новинар и „ширилац дезинформација“ Чезаре Сакети, који има преко 60.000 претплатника на свом Telegram-каналу“. Сакети је оптужен да је спекулисао на тему „ЕУ је принуђена да одустане од својих антируских корака и плаћаће гас у рубљама“,

       - „Гвоздени Путиниста“ Клаудио Ђорданенго, који се 2019. године кандидовао у име Лиге у општини Салуцо а „редовно напада Драгија и Бајдена на друштвеним мрежама“.

       Број „сумњивих“ се процењује на десетине, ако не и на стотине хиљада.

       Актуелни шеф дипломатије Луиђи Ди Мајо засад није на удару иако је рекао да „Италијани имају добар однос према Русима“.

        Пропагандна машина још заобилази и главног и одговорног уредника Il Fato Quotidiano  Маркa Траваљa, који наглашава да руска војска побеђује у Украјини иако западна штампа тврди супротно: „Пораз Русије сам видео само на страницама новина. Нема га на бојном пољу“.

       Још је упозорио: „Критичке опаске о премијеру Драгију и одлукама његове владе већ се сматрају проруском пропагандом. Једно време су састављани досијеи о противницима Берлусконија, мета су били 60-их и 70-их били комунисти, а сада се на таквим списковима налазе не само Путинове присталице, већ и критичари италијанске владе”.

       Упркос незваничном списку, Италија не окреће леђа Русији њеној култури.

       Чувени милански театар Ла Скала одбио је да укине руску културу, о чему сведочи и порука да ће позориште нову сезону отворити опером „Борис Годунов“ руског композитора Модеста Мусоргског.

       „Не ловим вештице, против сам укидања руских опера, а када читам Пушкина, не кријем се“, рекао је Доменик Мајер, менаџер Ла Скале.

        Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари