Британски генерал Руперт Џонс: Украјина може ускоро изгубити Харков, Запорожје и Артјомовск

ПРИЗНАО ИПАК ДА ЈОШ НЕ ЗНА ГДЕ ЋЕ СЕ ОДИГРАТИ СЛЕДЕЋЕ НАЈВЕЋЕ БИТКЕ

Руперт Џонс

* Амерички институт за проучавање рата (ISW) оценио је да је руска војска преузела иницијативу у сукобу у Украјини и покренула офанзиву великих размера са територије Луганске Републици (ЛНР)

_______________________________________________________

         ОРУЖАНЕ снаге Украјине ускоро могу изгубити контролу над великим градовима као што су Харков, Запорожје и Артјомовск - изјавио је генерал британске војске Руперт Џонс, чије речи преноси Експрес.

         По његовом мишљењу, ти градови могу постати једна од главних мета руске војске.

         Признао је да још не зна где ће се одиграти најважније битке, пошто планови зараћених страна остају тајни.       

         Амерички институт за проучавање рата (ISW) оценио је да је руска војска преузела иницијативу у сукобу у Украјини и покренула офанзиву великих размера са територије Луганске Републици (ЛНР).

Родион Мирошник

         Њен бивши амбасадор у Москви, Родион Мирошник,  објавио је да руске трупе преузимају контролу над свим доминантним висовима на северу ЛНР, што им олакшава даље напредовање.

         Он је навео да Украјина Артемовск (украјински назив је Бахмут) још брани са 10.000 војника.

         Московски војни експерт Алесеј Леонков сматра да ток борби у Донбасу и Запорошкој области указује да руска војска бира најпогодније полазне тачке за општу офанзиву.

          Познати руски ратни извештач Александар Сладков указује да Оружане снаге РФ напредују и на авдејевском, угледаром ратишту, да напредују ка Красногоровки, Новомихајловки и Курахову.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари