Бремер: Украјина ће бит подељена, то је неизбежно, колико год свет био огорчен

AL JAZEERA РЕКАО: ЗАПАД ЋЕ МОРАТИ ДА ПОКУША ДА ГАРАНТУЈЕ БЕЗБЕДНОСТ ОНОГА ШТО ОСТАНЕ ОД УКРАЈИНЕ

Западне земље Укајини сваког месеца

испоруче десетине хиљада дронова

* Председник Eurasia Group Ијан БРЕМЕР: Верујем да ће доћи до поделе Украјине. Верујем да се Украјинци неће сложити са тиме, а да међународна заједница неће одједном признати руски суверенитет над украјинском земљом, али реалност је да Украјина неће добити своју земљу назад, то је немогуће. За то није довољна воља

___________________________________________________________

          УКРАЈИНА ће бити подељена, то је неизбежно, колико год да је такозвана међународна заједница огорчена због тога. Истовремено, Запад ће морати да покуша да заштити и гарантује безбедност онога што остане од данашње Украјине - рекао је у интервјуу Al Jazeera English председник Eurasia Group Ијан Бремер.

          Упитан - можете ли замислити да НАТО преузме Украјину без дефинисаних граница, мимо међународно признатих граница, а зони са великим потенцијалом за сукоб, рекао је:

          „Заиста верујем да ће доћи до поделе Украјине. Верујем да се Украјинци неће сложити са тиме, а да међународна заједница неће одједном признати руски суверенитет над украјинском земљом, али реалност је да Украјина неће добити своју земљу назад, то је немогуће. За то није довољна воља“.

          Бремер сматра да за обнову Украјине треба користити „конфисковане руске милијарде долара“.

           Уверен је и да Украјина треба да буде „у потпуности интегрисана у Европску унију“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари