Bloomberg: Запад је немоћан против савеза Русије и Кине

АМЕРИЧКА НОВИНСКА АГЕНЦИЈА ПРИЗНАЈЕ: ВИШЕ НИЈЕ МОГУЋЕ ОНО ШТО ЈЕ ИЗВЕО НИКСОН ПРЕ 50 ГОДИНА

Си и Путин у Баљшом

театру 2019-те

* Агенција указује да Русија и Кина настоје да створе сфере утицаја око граница својих држава ида САД сматрају главном препреком својој моћи

_______________________________________________________

       ВЕЗЕ које спајају Русију и Кину постале су толико чврсте да их данад више није могуће раскинути као што је то учинио председник Ричард Никсон пре 50 година – оценила је америчка новинска агенција Bloomberg.
       Навела је да су се шефови Русије и Кине – Владимир Путин и Си Ђинпинг - лично састали 38 пута од 2013. године и да их уједињују националне вредности и супротстављање Западу.

       Bloomberg указује да Русија и Кина настоје да створе сфере утицаја око граница својих држава ида САД сматрају главном препреком својој моћи.


       Москва и Пекинг су схватили – наглашава америчка агенција - да им добри билатерални односи доносе предности, а непријатељство Запада их је довелo до схватања да снажна стратешка сарадња смањује рањивост обе стране.

       Ојачани савез Русије и Кине је најозбиљнији актуелни геополитички изазов Западу, на који Запад нема реалан одговор – закључује Bloomberg.

        Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари