Asia Times: Украјинa ће бити поражена током наредних шест месеци

„НАТО ЋЕ ИСЦРПИТИ СВОЈЕ АРСЕНАЛЕ И УЗАЛУД ДОВЕСТИ СВЕТ НА ИВИЦУ СУКОБА ВЕЛИКИХ СИЛА“

Руски тенкови на прилазу насељу

Благодатное које је управо ослобођено

* Америчка новинска агенција Bloomberg назвала је непромишљеном амбицију Запада да потисне Руску Федерацију помоћу Украјине

_______________________________________________________

          ОРУЖАНЕ снаге Украјине биће поражене током наредних шест месеци, упркос подршци Запада – оценио је Asia Times.

          Његов коментатор Брендон Вајхерт навео је да су Кијев и његови савезници изабрали  погрешну мету, не узевши у обзир неколико значајних фактора:

          „Кренули су путем ескалације, уместо да процес пребаце у дипломатски простор. Истовремено, Украјина није била спремна за борбено супротстављање Руској Федерацији и постала је зависна од помоћи споља. Логистика, географија и аритметика су и даље важни  фактори у сваком рату, а ти фактори сада раде против Кијев“.

          Вајхерт је указао да су значајни успеси Оружаних снага Украјине на бојном пољу били могући док су им се супротстављале премале руске трупе, а сада се – са руском мобилизацијом – ситуација променила.

          „НАТО ће исцрпити своје залихе оружја и довести свет на ивицу још једног глобалног сукоба између великих сила, али ће му све бити узалуд“, закључио је коментатор Asia Times.

          Америчка новинска агенција Bloomberg назвала је непромишљеном амбицију Запада да потисне Руску Федерацију помоћу Украјине.

          Подсетила је да су се слични западни  геополитички маневри у Азији, на Блиском истоку и у Африци, завршили фијаском.

           Кинески лист на енглеском Global Times оценио је да Украјина непрекидно провоцира директни војни сукоб између Русије и НАТО на својој територији јер је то вероватно једини начин да Кијев преокрене ситуацију у своју корист.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари