AFP: Украјинци већ изгубили већи део америчких оклопних возила пешадије Bradley

ГРУПА УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА ПРИЗНАЛА: ШЕСТ ОД ДЕВЕТ ЈЕ ПОГОЂЕНО – САМО ЈЕДАН ЈЕ НЕТАКНУТ

* Амерички магазин Forbes: „То је озбиљан неуспех. А последице ће бити још озбиљније ако Украјинци не буду у стању да поправе нека од оштећених возила. До сада су савезници Украјини обезбедили само 21 дугоцевни Leopard 2A6 и БВП 109 М-2 Bradley...

____________________________________________________

         ОРУЖАНЕ снаге Украјине изгубиле су већи део америчких борбених возила пешадије Bradley током контраофанзиве на запорошком фронту – објавила је францусдка новинска агенција AFP.

         Навела је: „Група украјинских војника нам је признала да су изгубили већи део БВП Bradley. Шест од девет их је погођено, а само један је остао нетакнут“.

         Упитан о резултатима контраофанзиве, један од војника је затворио кажипрст и палац и тако показао да је салдо НУЛА.

         Уништењем елитне западне оклопне технике позабавио се и амерички магазин Forbes.

         Његов коментатор Дејвид Акс о првим данима украјинске контраофанзиве написао је:

         „Ово је озбиљан неуспех. А последице ће бити још озбиљније ако Украјинци не буду у стању да поправе нека од оштећених возила. До сада су савезници Украјини обезбедили само 21 дугоцевни Leopard 2A6 и БВП 109 М-2 Bradley. Њима су биле опремљене 33. и 47. бригада, а изгубиле су до пет одсто сваке серије возила за једно једино јутро“.

          Министарство одбране РФ је објавило је да су Оружане снаге Украјине током покушаја напада на јужном фронту изгубиле 300 војника, девет тенкова, од којих четири - Леопарда, 11 борбених возила пешадије, међу којима је пет БВП Bradley. Плус: 14 оклопних транспортера.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари