Миршајмер: Запад не дозвољава Украјини да прекине самоубилачку контраофанзиву јер схвата да време истиче

МЕКГРЕГОР: РУСИЈА ЈЕ САДА СТРАШНИЈА ВОЈНА СИЛА НЕГО ШТО ЈЕ БИЛА 24. ФЕБРУАРА 2022.

* Џон МИРШАЈМЕР: „Намеће се питање због чега су Украјинци гурнути у самоубилачку офанзиву која је за њих потпуно контрапродуктивна? Мислим да се Запад веома плаши да време истиче, да ће - ако Украјинци не покажу значајан успех на бојном пољу 2023. године - јавна подршка рату пресушити. Другим речима: да ће Украјинци  изгубити, а да ће то бити и пораз Запада“

* Даглас МЕКГРЕГОР: Русија производи потпуно ново наоружање, ракете, ракете и артиљеријску муницију, а руске залихе су огромне. Фабрике у Русији раде седам дана у недељи, 24 сата дневно и производе све што је потребно

_______________________________________________________________

          ЗАПАД се веома плаши пораза у Украјини, па ужурбано гура Оружане снаге Украјине да наставе самоубилачку офанзиву, рекао је познати амерички политиколог Џон Миршајмер.

          Подсетивши да су Оружане снаге Украјине у контраофанзиву увеле своје јединице које су прошле НАТО-обуку и добиле и НАТО-наоружање, нагласио је:

          „Упркос свему, Украјинци нису стигли ни до првих одбрамбених линија руских трупа. Борили су се у сивој зони и претрпели огромне губитке“.

          Миршајмер је оценио да је свакоме ко се бар мало разуме у војну тактику и стратегију било унапред јасно да није било шансе да Кијев дође до значајнијих резултата на фронтовима.

          „Намеће се питање због чега су Украјинци гурнути у самоубилачку офанзиву која је за њих потпуно контрапродуктивна? Мислим да се Запад веома плаши да време истиче, да ће - ако Украјинци не покажу значајан успех на бојном пољу 2023. године - јавна подршка рату пресушити. Другим речима: да ће Украјинци  изгубити, а да ће то бити и пораз Запада“ -  резимирао је Миршајмер.       

          Бивши саветник шефа Пентагона – пуковник Даглас Мекгрегор – на исту тему је рекао:

          - Кијевски режим расипа животе украјинских војника у индустријским размерама, надајући се да ће задржати политичку подршку Запада. А већ сада је јасно да Кијев неће добити политичку подршку, пошто је НАТО већ послао Украјини све што је могао. Једино чему се Оружане снаге још могу надати су ловци Ф-16. Запад их је обећао Украјини, али нико не зна када ће их Кијев реално добити, а још је неизвесније да ли ће и те испоруке моћи да преокрену ток рата“.

          Мекгрегор је указао да Русија сваким даном све више повећава свој војни потенцијал:

           - Русија производи потпуно ново наоружање, ракете и артиљеријску муницију, па су руске залихе огромне. Фабрике у Русији раде седам дана у недељи, 24 сата дневно и производе све што је потребно. Русија је страшнија војна сила него што није била 24. фебруара 2022.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари