The Telegraph: Британија пропада због „зомби економије“ – дефектног система који ће се сломити

ЛОНДОНСКИ ЛИСТ ТВРДИ: СВЕ СЕ ЗАСНИВА НА ЛАЖНОМ ЕКОНОМСКОМ РАСТУ КОЈИ СЕ ХРАНИ ДУГОВИМА

* Британци ће се - ако влада Лиз Трас  не успе да крене путем реформи - суочити са казненим опорезивањем, додатним узимањем од богатих и наглим повећањем расхода

___________________________________________________________

       ВЕЛИКА Британија пропада због „зомби економије“ која није засноване на производњи реалних добара, оценио је утицајни лондонски The Telegraph.

       Његов колумниста Алистер Хит навео је да се економска активност у Уједињеном Краљевству заснива на повећању вредности имовине преко лажног економског раста који се `храни` дуговима.

       The Telegraph процењује да је мисија нове владе, на челу са Лиз Трас, да реконструише државу и преоријентише је на производњу робе широке потрошње, а такође - на реформу пореског система и државне регулативе.

       Хит посебно указује да Велика Британија тренутно има превише "зомбија" - презадужених компанија, власника кућа и инвеститора чији начин живота може бити одржив само уз ниске каматне стопе од један до два посто, са купцима аутомобила који су мислили да ће им увек бити доступни јефтини кредити.

       The Telegraph процењује да ће се Британци - ако нова влада не успе да крене путем реформи - у будућности суочити са казненим опорезивањем, додатним узимањем од богатих и наглим повећањем расхода.

        И закључује: „Кулминација ће бити слом дефектног економског система Краљевства“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари