Брнабић: Бомбардовање Југославије 1999.није било наша грешка већ грешка других

„ЗА НАШУ ЗАЈЕДНИЧКУ БУДУЋНОСТ БИ БИЛО ДОБРО ДА И ОНИ ТОГА БУДУ СВЕСНИ“

* Отварајући конференцију „Бомабардовање СР Југославије - 20 година после” истакла да Србија никада неће заборавити пријатеље који су били на њеној страни када је било најтеже, али да ће наставити да гради мостове ка онима са којима се 1999. године није разумела, а данас је близак партнер, као и са онима са којима се ни данас не разуме

____________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић поручила је данас да је бомбардовање СР Југославије било грешка других, а не грађана који су усред Европе на крају 20. века били жртве оних са којима су се у два светска рата борили.

         „За нашу заједничку будућност било би добро да и они буду тога свесни, да буду свесни грешке агресије над недужним становништвом”, рекла је Брнабић отварајући конференцију „Бомабардовање СР Југославије 20 година после”.

         Премијерка је рекла да Србији нико не треба да спочитава грешке из прошлости, јер је свесна да није безгрешна, али да је бомбардовање била грешка других.

         „Али Србија мора да покуша да опрости, јер је једини пут да остваримо све наше потенцијале, а ја верујем да их имамо много, да се окренемо будућности, партнерству и сарадњи”, рекла је премијерка.

         Она је истакла да Србија никада неће заборавити пријатеље који су били на њеној страни када је било најтеже, али да ће наставити да гради мостове ка онима са којима се 1999. године није разумела, а данас је близак партнер, као и са онима са којима се ни данас не разуме.

         „Само тако можемо изградити просперитетну и модерну Србију”, рекла је она.

         Истакла је да Србија не сме да заборави 1999. годину, жртве, порушене мостове и фабрике, као ни све оно за шта је у то време измишљен више него увредљив термин „колатерална штета”.

 


Слични садржаји

Коментари