Вајоминг помишља и на „крах федералне владе“ и на своју алтернативу долару

РЕПУБЛИКАНЦИ АМЕРИЧКЕ САВЕЗНЕ ДРЖАВЕ ИНИЦИРАЛИ

РАЗРАДУ МЕРА ЗА СЛУЧАЈ ГЛОБАЛНЕ КРИЗЕ У ЗЕМЉИ

Парламент америчке савезне државе Вајоминг

  • Кад је дошло до гласања, прво су отпали предлози о куповини носача авиона и стварању вајоминшке армије
  • До генералног гласања је дошло 28. фебруара, а резултат је био 27:30, па закон који би обавезивао на разраду „мера за не дај Бож“ привремено није прошао

        У ПАРЛАМЕНТ америчке савезне државе Вајоминг стигао је  предлог закона којим се тражи хитна разрада сопствених мера „за случај краха федералне власти САД и колапса економије земље“.

        Поред осталог, Вајоминг је „предлогом закона“ ставио до знања Вашингтону да ће - дође ли до „колапса долара“ - увести сопствени новац. Исти документ предвиђа и формирање комисије чији ће задатак бити да иницира мере које би требало предузимати „у ситуацији када федерална влада не буде имала реалнер власти у земљи или да дође до прекида у снабдевању становништва храном и струјом“.

        Вајоминг је за рад ове комисије, у коју би ушли представници парламента те америчке државе и „низ функционера државе“, издвојио 16.000 долара. Међутим, конгресмен-републиканац Дејвид Милер, који је главни иницијатор доношења оваквог „закона за не дај Боже“,  предлагао је да се за комисију обезбеде 32.000 долара.

        Симптоматично је да се у „предлогу закона“ нашле и иницијатива поменутој комисији да се „размисли о томе да Вајоминг (иако нема излаз на море) купи носач авиона и предлог да ова савезна држава САД  почне да позива регруте у сопствену армију.

        Кад је дошло до гласања, предлози о куповини носача авиона и стварању вајоминшке армије - нису прошли. Можда и зато што је Милер упозорио колеге да су та два предлога у „предлог закона“ били убацили противници саме идеје да Вајоминг „на време формира „комисију за црне дане“. Са намером да је компромитују...

        „Могуће је да многи сматрају безумним оне који помажу да се припремимо за катастрофу која долази. Међутим, и ја припадам онима који сматрају да нема ничег лошег у изгласавању закона који би помогао да будемо спремни за могућу катастрофу“, изјавио је један од аутора „предлога закона“ Кендал Крокер.

        Да све уопште није наивно, показало је и само гласање о „предлогу закона“. До гласања је дошло 28. фебруара, цела замисао Милера, Коркера и осталих није прошла због само три гласа. Резултат гласања у војоминшком паралементу био је 27:30!

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари